ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Δημοτική Αρχή στήν Γλυφάδα επέλεξε ο κόσμος να είναι στο σκοτάδι

Η Δημοτική Αρχή στήν Γλυφάδα επέλεξε ο κόσμος να είναι στο σκοτάδι και πολλοί νέοι, και νέες ψηφοφόροι να μην έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης της ιστορικής διαδρομής του Δήμου Γλυφάδας.
Πως είναι εφικτό οι νέοι ψηφοφόροι στο Δήμο να γνωρίζουν ποιοί και πότε υλοποίησαν έργα υποδομής;
Ακόμα και ενα site του Δήμου Γλυφάδας που παρείχε την στοιχειώδη ενημέρωση διαδρομής του Δήμου θεώρησαν σκόπιμο να μην υπάρχει.
Ωφείλει η νέα διοίκηση να παρέχει ενημέρωση, διαφάνεια, και την ιστορική διαδρομή του Δήμου απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που έχει ζωή χιλιετιών έστω και εάν άλλαξε ονομασία.
Το καμπανάκι, η σήμα ήχησε όπως η λύρα του Απόλλωνα στήν αρχαιότητα, και χωρίς να ονοματίζω απλά προτείνω τα αυτονόητα που πολλές φορές τα θεωρούμε δεδομένα όλων ενώ δεν είναι, σε συγκεκριμένο υποψήφιο να ενημερώσει τον κόσμο.
Στο παρελθόν έλεγα δημόσια ότι Δασκαλός μου είναι ο Ισοκράτης και εισέπρατα ειρωνικά σχόλια.
Βάση αυτής της παιδείας που επέλεξα να έχω για άλλους καλός για άλλους κακώς είμαι ακριβοδίκαιος, και δεν μπορώ να συκοφαντώ και να λασπολογώ.
Οι δημόσιες πράξεις κρίνονται, ελέγχονται, διαδίδονται, υπόκεινται σε αλληλεπίδραση δεν πρόκειται για προσωπικά δεδομένα ούτε για κουτσομπολιά. Αυταπόδεικτα και προσβάσιμα στον καθένα πράγματα είναι όλα αυτά για να έχει την δυνατότητα να κρίνει.
Αν δεχτούμε ότι οι διανοούμενοι είναι αυτοί που παράγουν και οραματίζονται ιδέες και οράματα για την κοινωνία, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί είναι εκείνοι που πρέπει να σέρνουν την άμαξα της ιστορίας, αφού οι πολιτικοί είναι οι δρώντες, εκείνοι που υλοποιούν τις ιδέες και τα οράματα.
Σε τοπικό επίπεδο βέβαια το ρόλο των πολιτικών πρέπει να παίρνουν οι εκάστοτε Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, διότι αποδεδειγμένα σε πολλές των περιπτώσεων αυτοί που προσέφεραν έργο ήταν πολιτικοποιημένοι, οχι πολιτικοί.
Στην Ελλάδα όντως σοβεί βαθειά κρίση και έχει σοβαρές ευθύνες γι' αυτό το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Χωρίς να επεκταθούμε σε άλλους τομείς, θα λέγαμε ότι η οικογενειοκρατία και η διαφθορά είναι οι δυο αλληλοαυτοαναπαραγόμενοι παράγοντες που καθορίζουν και διαιωνίζουν την παθογένεια και την αναποτελεσματικότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού.
Αυτή είναι η άποψη του Σάββα Καλεντερίδη, όσων αφορά την  οικογενειοκρατία και την διαφθορά που πράγματι είναι σε σημαντικό βαθμό δυο αλληλοαυτοαναπαραγόμενοι παράγοντες, δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να δοκιμαστεί σε τοπικό επίπεδο Δήμου ώστε οι πολίτες να σχηματίσουν άποψη, η οποία θα είναι σημαντικό βοήθημα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε να πράξουμε τίποτε άλλο, παρά να εκφράσουμε την ελπίδα να επικρατήσει σύνεση και υπευθυνότητα και στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο κυρίαρχος λαός να στείλει στα σπίτια τους όλους εκείνους που καταχράστηκαν της εμπιστοσύνης μας και μαζί το δημόσιο χρήμα, και κατασπατάλησαν τις ελπίδες των πολιτών της Γλυφάδας .
Αυτή ειναι η αποψή μου, όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις έργα υποδομής, εχει γίνει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, οι πολίτες είναι και θα είναι συνεπείς των υποχρεωσεών τους έναντι του Δήμου, και αποδεικνύονται αφερέγγυοι και αναξιόπιστοι οι εκπροσωποί μας σε τοπικό επίπεδο.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Δημοτική Αρχή στήν Γλυφάδα επέλεξε ο κόσμος να είναι στο σκοτάδι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">