ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 11/10/2010 2ο Μήνυμα Αναγνώστη στο Θέμα 9/10/2010 Τοπικά Μ.Μ.Ε και άνιση μεταχείρηση υποψηφίων.

Συντάκτης : airbug

Αυτή την ερώτηση, δηλαδή τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια για τη Γλυφάδα ο κ. Βαρβιτσιώτης θα ήθελα κι εγώ να του την κάνω. Την έκανα όμως πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους οικείους μου...Προσωπικά, ως απλός δημότης, πάντα θεωρούσα ότι είχα άλλες προτεραιότητες από το να ασχολούμαι με το δήμο ως άνθρωπος μη αργόσχολος. Έβλεπα ταυτόχρονα ένα πέπλο μυστηρίου και αδιαφάνειας να καλύπτει τα πάντα κι ένα κλίμα φτηνής και χυδαίας αντιπαράθεσης. Σ’ όλα αυτά δεν ήθελα να συμμετέχω.

Κυρίως όμως, δεν με κάλεσε κανείς. Πρώτη φορά φέτος είδα κάποιον να με καλεί να συζητήσουμε τι χρειάζεται ο δήμος χωρίς να ανακοινώνει από μόνος του έργα εντυπωσιασμού που θα κάνει υποτίθεται για μένα.

Αυτό που βλέπω είναι η διάθεση και το πείσμα ενός ανθρώπου απέναντι σε ένα διπλό μέτωπο. Αυτό των αντιπάλων του και αυτό του ονόματός του και της δυσαρέσκειας που υπάρχει για αυτό που αντιπροσωπεύει ως λειτουργός της κεντρικής πολιτικής σκηνής. ΄Ολοι οι υπόλοιποι το μόνο που έχουν να χάσουν είναι το χρηματικό κόστος του προεκλογικού αγώνα και τα φανερά και ίσως κρυφά οφέλη της ενδεχόμενης δημαρχίας. Ο κ Βαρβιτσιώτης έχει να χάσει την όποια αξιοπιστία του ως πολιτικός αν δεν δράσει σωστά στο δήμο, τη στιγμή που θα μπορούσε να απολαμβάνει την εγγυημένη ασφάλεια της βουλευτικής ιδιότητας και της οικογένειάς του… Άρα ανεξάρτητα με το τι έκανε το κόμμα του προεκλογικά, ως κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση , ως ιδεολογικός χώρος, ο ίδιος έχει πολύ περισσότερους λόγους μετά από τέσσερα χρόνια να έχει παραδώσει έργο, χωρίς σκάνδαλα και ατασθαλίες…

Η αποψή μου: Αρχικά η θητεία βάση του Καλλικράτη είναι πενταετής, θα ήθελα να σου δώσω μια απάντηση που ίσως καλύψει περισσότερους. Όλοι και όλες έχουν να χάσουν εαν μετά το πέρας της θητείας τους δεν έχουν να επιδείξουν έργο π.χ Σφακιανάκης, Θεοδωρόπουλος κ.τ.λ. Ειναι βέβαιο οτι με τον Καλλικράτη και τα νέα μέτρα δίνεται η δυνατότητα στους εκλεγμένους να λειτουργήσουν σε τοπικό επίπεδο με περισσότερη αυτονομία έναντι του παρελθόντος. Αυτό κρύβει πολλά θετικά παράλληλα και σειρά αρνητικών που δεν είναι της στιγμής να αναλύσω. ευχήθηκα καλή επιτυχία σε όλους και οτι το καλύτερο για τη Πόλη μας που πραγματικά έχει και καλό δυναμικό ανθρώπων και προοπτική για εκσυχρονισμό, πρόοδο και αναβάθμιση. Αυτο όμως που με στενοχωρεί ιδιαίτερα είναι η ανευθυνότητα πολλών τολμώ να πω των περισσοτέρων που ενω είχαν την δυνατότητα τα τελευταία 12 χρόνια να πάνε τη Γλυφάδα μπροστά σε πολλούς τομείς που έχω αναφέρει αυτοί εκ του ασφαλούς δεν εργάστηκαν, δεν σχεδίασαν, και υπάρχει στασιμότητα ενω μπορούσαν να αποροφήσουν πολλά εκατομμύρια κοινοτικών κονδυλίων και να εχουν παρέχει στούς Δημότες σε πολλούς τομείς υλοποιήσεις προόδου. Πολλές προτάσεις μου του παρελθόντος όπως Δωρεάν ευρυζωνικό Ιντερνετ, Τηλεφωνία, πράσινη ανάπτυξη, Αναδάσωση του Υμηττού, λειτουργία ενός δημοτικού ραδιοσταθμού της Νότιας Αθήνας ενημερωτικού και ψυχαγωγικού βρήκαν ερμητικά κλειστές πόρτες εκπροσώπων μας και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι το λιγότερο Ντροπή τους.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 11/10/2010 2ο Μήνυμα Αναγνώστη στο Θέμα 9/10/2010 Τοπικά Μ.Μ.Ε και άνιση μεταχείρηση υποψηφίων. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">