ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 28.10.2010 Αξιοκρατία - Αναξιοκρατία 1-1

Ζούμε σε μια υπερκαταναλωτική εποχή που οι περισσότεροι στη χώρα μας λειτουργούν με κριτήρια απόλυτα, η σχεδόν απόλυτα Αντιδημοκρατικά.
Το θέμα σε κανένα επίπεδο δεν είναι τι μπορούμε να πετύχουμε συλλογικά, το θέμα είναι ακόμα και πλαισιώνοντας ενα ομαδοποιημένο σχήμα τι μπορώ εγώ να αποκομίσω.

Μιας και φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς και πολλές, όπως εχω διαπιστώσει για αληθινές ιστορίες (η reality όπως τα αποκαλούν σήμερα) άλλωστε αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που με μάχονται και όχι ανοιχτά γιατί φοβούνται την κάθε μορφή αλήθειας, σε μια κοινωνία που υποκρίνεται με χίλιους τρόπους και με μανδύες και μάσκες(προσωπεία).

Σήμερα το απόγευμα επέλεξα να συναντήσω ενα ξαδερφάκι μου ακριβώς την ώρα της συναυλίας των SCORPIONS,και δεν με ενόχλησε γιατί τους εχω δεί στο παρελθόν LIVE.

Τα είπαμε με τον Παντελή και κάθε φόρα τα ίδια πράγματα σε άλλη σειρά, όμως με ενα συγκεκριμένο πάντα σημείο που τονίζει και ηχεί ακόμα και σήμερα παραφωνία, όμως είναι η Αλήθεια και την σέβομε.

(Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοκρατία)οι πολιτευτές μας κάθε φορά φοράνε τον μανδύα των Αλλαγών με τις βαρύγδουπες φανφάρες, την στιγμή που οι πολίτες ήδη πρό των εκλογών γνωρίζουν οτι η πλαισίωση σε πολλές των περιπτώσεων δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια,κάθε άλλο.
Ο Παντελής είχε φύγει απο την Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 70 οικογενειακός για τις Ηνωμένες Πολιτείες οπου ζεί μέχρι σήμερα.Έκανε ενα τραγικό λάθος που κάνουν συνήθως οι Έλληνες της Διασποράς και ομογένειας. Εργάστηκε περίπου 20 χρόνια αυτός η οικογενειά του, τα αδέρφια του, οι γονείς του, και έφερε στήν Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 90 περίπου 600.000.000 εκατομμύρια, που τα επένδυσε στη δημιουργία ενός SUPER MARKET της περιφέρειας.

Το αποτέλεσμα ήταν, και σχεδόν πάντα έτσι γίνεται εάν μπλέξεις με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν είσαι καλός γνώστης της αγοράς, μέσα σε δύο χρόνια τα έχασε όλα και ήταν και δέκα εκατομμύρια χρεωμένος στο Ελληνικό Δημόσιο.(Γνωρίζετε όλοι και όλες οτι μόνο στη Πόλη μας κλείνουν καθημερινά 2 - 5 Επιχειρήσεις.) Όπως καλά γνωρίζετε τα χρήματα σχεδόν όλων μας συγκεντρώνονται σε δέκα πολυεθνικές και οδηγούνται εκτός της Ελλάδας. Η Ελλάδα που ενώ είναι ανίκανη μέσω των πολιτευτών της να δημιουργήσει πλουτοπαραγωγικές μονάδες εσόδων,(Η βασικότερη ο Τουρισμός) το μόνο που κάνει δια μεσω αυτών είναι να αυξάνει το συνολικό χρέος και επιτόκια.Και ενώ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο είχε χιλιάδες ευκαιρίες δωρεάν χρήματος απο Ευρωπαικά κονδύλια όλοι και όλες γνωρίζετε οτι υπήρξαν μικρότεροι των θέσεων που πλαισίωναν(Ακόμα και εγώ βαση της ασήμαντης θέσης μου αυτή τη στιγμή παρέχω καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα απο χιλιάδες άλλους δήθεν επώνυμους.)Τέλος πάντων το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν: Γιατί αυτό το χάλι ακόμα και σήμερα στήν Ελλάδα της σχεδόν απόλυτης αναξιοκρατίας, που όσο και να ενοχλεί είναι η αλήθεια.

Και τόσο απλά γιατί στήν Αμερική ότι και να πλαισιώνεις η κάνεις εάν διαπιστώσουν οτι έχεις γνώσεις, ταλέντο,επιμονή, αισιοδοξία και πράγματι αξίζεις αυτόματα η θα πάρεις BONUS, η προαγωγή η θα είσαι περιζήτητος/η σε πολλές επιχειρήσεις, σε αντίθεση με τη χώρα μας που όταν διαπιστώνουν οτι υπερτερείς έστω σε ενα τομέα συνολικά σε θάβουνε.Για να μπορέσουν να κερδίσουν την εύνοια, και να πλαισιώσουν, ενω γνωρίζουν οτι εσύ θα προσέφερες περισσότερα απο τη θέση πλαισίωσης.

Και το πιο βασικό πως είναι δυνατόν τέτοιου είδους πράξεις να μην καταδικάζονται Δημόσια απο πολιτευτές με κύρος, και απο πολιτευτές που σπούδασαν στις Η.Π.Α και γνωρίζουν καλά το πλαίσιο αξιοκρατίας σε αντίθεση με τη χώρα μας.

Τελικά ο Παντελής επέστρεψε στήν Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του 90 χωρίς δολλάριο στη τσέπη και ενω χρωστούσε περίπου 10.000.000 στο Ελληνικό Δημόσιο.

Στη γή της επαγγελίας που οι νοοτροπίες απέχουν έτη φωτός με τις Κουτοπόνηρες Ελληνικές, είναι νοοτροπίες απο ζύμωση χιλιάδων Πολιτισμών και το απαύγασμα όλων.

Ενώ ήταν ενας πετυχημένος επιχειρηματίας πρίν έρθει στήν Ελλάδα, ξεκίνησε απο το μηδέν ώς υπάλληλος.

Εργάστηκε περίπου δύο χρόνια και με τις λίγες οικονομίες του ζήτησε απο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να αγοράσει την επιχείρηση και να μπεί ο ιδιοκτήτης εγγυητής ώστε να δανειστεί απο τράπεζα το ποσό των 1,2 δίς, πράγμα που συνέβη και έκτοτε είναι ο ιδιοκτήτης της επιχειρήσεως με ενα σημαντικό ετήσιο τζίρο.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στη χώρα μας ούτε αν έχεις γνωριμία με τον ιδιοκτήτη της Τράπεζας.

Κεντρικό συμπέρασμα, Αμερική η χώρα της αξιοκρατίας και ευκαιριών, Ελλάδα η χώρα της αναξιοκρατίας, και υπονομεύσεων.

'Iσως  να τα βροντήξω όλα πίσω και να φύγω, άλλωστε ο βασικός μισθός μου εκεί υπερβαίνει τον μισθό των βουλευτών της Χώρας μας,και απο ζήτηση εργασίας, όρεξη να έχεις.
Βέβαια περιμένω μετά τις εκλογές ο κ.Κόκκορης που με έθεσε εκτός παρατάξεως και οι λόγοι θα γίνουν γνωστοί, ακόμα και εάν δεν το επιθυμεί, να μου παρέχει την στήριξη που υποσχέθηκε.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 28.10.2010 Αξιοκρατία - Αναξιοκρατία 1-1 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">