ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θετικά σχόλια για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών της Ελλάδας με την Κίνα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Oι επενδυτικές συμφωνίες της Ελλάδας με την Κίνα βρέθηκαν στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων που είχε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, αποτελώντας το κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης και Ασίας.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας ήταν αναμφίβολα το «υπέρλαμπρο αστέρι» της συνάντησης, η δε απόφασή του να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή περιοδεία του από την Αθήνα απασχόλησε όχι μόνο τον διεθνή Τύπο, αλλά και τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε μάλιστα «από πρώτο χέρι» για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον κ. Γ. Παπανδρέου χθες στο περιθώριο της συνόδου, ενώ θετικά σχόλια για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών της Ελλάδας με την Κίνα διατυπώθηκαν από πολλές πλευρές, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Εκτός από την κυρία Μέρκελ συνεχάρη τον έλληνα Πρωθυπουργό και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε μακρά τετ α τετ συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μπαρόζο, με τον οποίο δεν είχε αρμονική σχέση το προηγούμενο διάστημα.
Το κλίμα αυτό ικανοποίησε φυσικά τον έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος σε δηλώσεις του προς τον Τύπο τόνισε ότι «η επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα ήταν ψήφος εμπιστοσύνης όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς την Ευρώπη και το ευρώ».

Οι Ινδοί μετά τους Κινέζους

Ανοιχτές τις θύρες για μελλοντικές επενδυτικές συμφωνίες άφησε ο ινδός αντιπρόεδρος Σρι Χαμίντ Ανσάρι στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου χθες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Το ενδιαφέρον των Ινδών φαίνεται ότι προκλήθηκε έπειτα από τις συμφωνίες που έκλεισε η κυβέρνηση με τους Κινέζους, για τις οποίες ο κ. Ανσάρι θέλησε να μάθει λεπτομέρειες. Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν την πιθανότητα συνεργασίας σε μια σειρά ζητημάτων όπως ο τουρισμός, η υψηλή τεχνολογία, η ναυτιλία και ο πολιτισμός. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ινδίας ζήτησε να υπάρξει μια νέα στρατηγική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας κυρία Τζούλια Γκίλαρντ, την οποία ευχαρίστησε για την τεχνογνωσία που έδωσε στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη σύσταση του πρωθυπουργικού γραφείου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θετικά σχόλια για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών της Ελλάδας με την Κίνα. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">