ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΞΩΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ     ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στις 3 Οκτωβρίου 2010 στην περιοχή «Αιξωνή» του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ευαισθητοποίησης πολιτών για το δάσος του Υμηττού. Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με τη στήριξη της COSMOTE συμμετείχαν η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Γλυφάδας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Ώρα για Δράση», η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης του Δήμου Βύρωνα και καθώς και εθελοντές εργαζόμενοι της COSMOTE.

Οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση στελεχών του ΣΠΑΥ, φύτεψαν νέα δένδρα, απομάκρυναν τα αγριόχορτα και πότισαν νεαρά δενδρύλλια προηγούμενης αναδάσωσης, για να βοηθήσουν την ανάπτυξή τους, και καθάρισαν την ευρύτερη περιοχή από σκουπίδια που συνέλεξε όχημα του Δήμου Γλυφάδας.

Η συγκεκριμένη δράση και η μελλοντική καλλιέργεια των νεαρών φυτών χρηματοδοτήθηκε από την COSMOTE, στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας της με το ΣΠΑΥ σε προγράμματα αναδάσωσης, συντήρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του δάσους του Υμηττού.

Πρόκειται για μια ενέργεια που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, η οποία με αφετηρία τις καταστροφικές φωτιές του 2007 συμβάλλει με συνέπεια και συνέχεια για την ανακούφιση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών σε συνεργασία με Δήμους, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Διαδημοτικούς φορείς όπως ο ΣΠΑΥ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΞΩΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">