ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετά την ταινία έρχεται Η...ανεπίσημη βιογραφία του Σέρλοκ Χολμς


Όσα δεν γνωρίζατε ή νομίζατε ότι γνωρίζετε για τον Σέρλοκ Χολμς, συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του Νίκ Ρένισον «Σέρλοκ Χολμς, η ανεπίσημη βιογραφία του» (εκδ. Κέδρος) που μόλις κυκλοφόρησε και στα ελληνικά σε μετάφραση της Σμαράγδας Σοφού.

Ο φλεγματικός ντετέκτιβ, μπορεί να είναι «χάρτινος» αλλά τα εκατομμύρια θαυμαστών του νιώθουν ότι παραμένει ζωντανός: τα βιβλία με τις περιπέτειές του αποτελούν σταθερή αξία ενώ αμέτρητες κινηματογραφικές εκδοχές του, εστιάζουν σε διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα του.

Ο Νικ Ρένισον επιχειρεί να ανατρέψει την καθιερωμένη εικόνα που έχουμε για το δίδυμο Σέρλοκ Χολμς και Τζον Γουάτσον. Αναμειγνύει τα στοιχεία που γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την καριέρα του ιδιοφυούς κυνηγού του εγκλήματος με ντοκουμέντα από την κοινωνική και πολιτική ιστορία της εποχής του, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που προβλημάτιζαν επί χρόνια εκκεντρικούς κριτικούς λογοτεχνίας και φανατικούς αναγνώστες των ιστοριών του.

Εξετάζει για πρώτη φορά τη χωρίς προηγούμενο επίδραση που άσκησε ο Σέρλοκ Χολμς στα πολιτικά γεγονότα της Αγγλίας στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα και αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις διασυνδέσεις του με τον υπόκοσμο του εγκλήματος στη Βρετανία. Ο Ρένισον προσπαθεί να ανακαλύψει τον «άνθρωπο» πίσω από τον μεγεθυντικό φακό, προσπαθώντας να φωτίσει μεταξύ άλλων και την ταραγμένη σχέση του, με τον ίδιο τον δημιουργό του, τον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Πληροφορίες: «Σέρλοκ Χολμς, η ανεπίσημη βιογραφία» του Νικ Ρένισον, εκδ. Κέδρος, μετάφραση: Σμαράγδα Σοφού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετά την ταινία έρχεται Η...ανεπίσημη βιογραφία του Σέρλοκ Χολμς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">