ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Κινεζική κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την εισβολή χάκερς στο σύστημα της Google

Μεταξύ των εγγράφων που διέρρευσε πριν από μερικές ώρες το WikiLeaks περιλαμβάνονται και αναφορές σχετικά με την μεγάλη επίθεση που είχε δεχτεί τον περασμένο Γενάρη η Google και άλλες εταιρείες στην Κίνα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται η εκτίμηση πως το κινεζικό Politburo (Πολιτικό Γραφείο) ήταν αυτό που διέταξε την εισβολή χάκερς στο τοπικό σύστημα της εταιρείας.

Η Google εκείνη την εποχή είχε δημοσιοποιήσει την υποψία της ότι οι επιθέσεις προέρχονταν από την Κινεζική κυβέρνηση, γεγονός που είχε προκαλέσει την απόσυρση της εταιρείας από την χώρα. Η απόφαση αυτή ανακλήθηκε μερικώς το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και οι υπηρεσίες της Google επανήλθαν, έστω και με περιορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα έγγραφα του WikiLeaks αναφέρεται επίσης πως οι Κινέζοι χάκερς, με την ευλογία της κυβέρνησης, πραγματοποιούσαν από το 2002 συντονισμένες επιθέσεις σε συστήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, άλλων δυτικών κρατών, επιχειρήσεων, αλλά και του Δαλάϊ Λάμα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Κινεζική κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την εισβολή χάκερς στο σύστημα της Google Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">