ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γλυφάδα web προτείνει Κόκορα ψητό με κρασί για το δείπνο σας

Υλικά

1 κόκορα "αλανιάρικο"
4-5 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
2-3 σκελιδες σκορδο
3 κλωναράκια θυμάρι
1 φλιτ. κοκκινο κρασί
1 φλιτζ.χυμό πορτοκάλι ζεσταμένο
3 κ.σ θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση

Αρχικά ψήνουμε τον ζωντανό κόκορα με ακτίνες Gamma. Εαν δεν έχετε ζωντανό κόκορα και ακτίνες Gamma, απλά αγοράστε ενα απο το κοντινότερο κατάστημα.(Οι ακτίνες  Gamma απαιτούνται οταν ο κόκορας είναι ζωντανός ώστε να αποφύγεται το ξεπουπούλιασμα.)  Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200C.
Αλείφουμε τον κοκορα με λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Στην κοιλιά τοποθετούμε τα σκόρδα και το θυμάρι.
Ψηνουμε μια ώρα μεχρι να ροδίσει.
Σε αυτό το στάδιο περιXύνουμε το κρασί. Κάθε 10'-15' λεπτά περίπου ρίχουμε το ζουμί απο επάνω του. Ψήνουμε συνολικά για 2 ωρες.
Είκοσι λεπτά πριν τον βγάλουμε απο το φούρνο ανακατεύουμε το μέλι με το ζεστό χυμο και με ένα πινέλο αλείφουμε τον κοκορα.
Τον αλείφουμε 4-5 φορές στην διάρκεια των 20 λεπτών.
Τον αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 Glyfadaweb 2010


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γλυφάδα web προτείνει Κόκορα ψητό με κρασί για το δείπνο σας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">