ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Yπάρχουν κάποιοι εσωτερικοί παράγοντες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα

Yπάρχουν κάποιοι εσωτερικοί παράγοντες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα, οι οποίοι είναι:
1) Η ευθύτητα των ιδεών.
2) Η περιέργεια.
3) Η ανεξαρτησία.
4) Η επιμονή.
5) Η παρόρμηση.
6) Η πειθαρχεία.
7) Η ανάληψη επικίνδυνων καταστάσεων
 
Πρέπει να σημειώσω την καλλιέργεια των νοητικών λειτουργιών με έμφαση στην συγκλίνουσα και αποκλίνουσα σκέψη, όπως και των μνημονικών τεχνικών, της ικανότητας της μεταμνήμης και την ανάπτυξη της αντίληψης και των μεταγνωστικών ικανοτήτων. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των γνωρισμάτων που συνθέτουν μια δημιουργική προσωπικότητα, όπως είναι η αυτοεκτίμηση, η ανοχή στην αβεβαιότητα και στο πολύπλοκο, αλλά και η καλλιέργεια των εσωτερικών κινήτρων.
Από την άλλη πλευρά το αντίθετο της δημιουργικής εξέλιξης είναι η ψυχοσκλήρυνση, η νοητική νωθρότητα, η αδιαφορία, η πνευματική οκνηρία, η τυποποιημένη συμπεριφορά, το βόλεμα και η άρνηση κάποιου προς τη μάθηση.(βλέπε, Πολιτευτές)Άρα το δημιουργικό άτομο λειτουργεί σε ένα εξελισσόμενο και δυναμικό περιβάλλον, όπου παράγει δημιουργικά έργα, επιλύει προβλήματα και θέτει καινούργια ερωτήματα τα οποία αρχικά θεωρούνται πρωτότυπα, αλλά στη συνέχεια κερδίζουν την κοινωνική αποδοχή.

Γλυφάδα web 2010 o Πρωτεργάτης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Yπάρχουν κάποιοι εσωτερικοί παράγοντες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">