ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκινά ο διάλογος για το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010


 Δελτίο Τύπου 13/12/2010


Ξεκινά ο διάλογος για το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης

Με στόχο τη διαμόρφωση και οριστικοποίηση των βασικών αναπτυξιακών αξόνων, των κοινωνικών αναγκών και των μέτρων πολιτικής που θα ακολουθήσει το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, συγκαλείται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, στις 12:00 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας(αίθουσα Έλλη Παππά), η πρώτη Σύνοδος Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση.


Κατά τη συνάντηση θα διανεμηθεί στους φορείς (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΑΜΕΑ, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΟΑΕΔ, ΕΚΕΠ, ΙΔΕΚΕ, ΕΚΕΠΙΣ, ΕΟΠΠ) και θα δοθεί στη δημοσιότητα, το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ενός ουσιαστικού διάλογου για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.

Στην Σύνοδο θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

  • ''Θα παρακαλούσα θερμά αρκετούς και αρκετές, που πλαισιώνουν σήμερα καίριες θέσεις σε Δ.Σ του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και θέσεις συμβούλων  παρατάξεων του Δήμου, να συμμετάσχουν ώστε να εξυψώσουν το μορφωτικό τους επίπεδο.''
  • ''Ελπίζω να μην θεωρήσουν κάποιοι ειδικά στόν τομέα Πολιτισμού οτι υπάρχει απο πλευράς μου μομφή στα προσωπα τους.''
  • Εάν δωθούν τα απαιτούμενα κίνητρα, επιθυμώ να διδάξω Πολιτικές επιστήμες, Δημοκρατικό πολίτευμα στη σύνχρονη εποχή, και Συνταγματικό δίκαιο. Σε πολιτικούς, βουλευτές, δικαστικούς, και δημοσίους υπαλλήλους.
  • Υπο την οπτική διάσταση μιας υπαρκτής ατελώς κοινωνικοπολιτικής διαμόρφωσης του παρόντος, που χρήζει ενδεχόμενων διαφοροποιήσεων ώστε να μην υπάρξει λαική εξέγερσις και επανάσταση.
  • Μόνον ο γράφων γνωρίζει τις μεθόδους αποτροπής.
  • Κάποιοι μπορεί να θεωρούν οτι κάνω πλάκα ώστε να διασκεδάζουμε τις εντυπώσεις.
  • Αυτοί που εχθές και σήμερα πλαισίωναν και πλαισιώνουν, δεν εχουν καταφέρει να βρούν έστω μια φόρμουλα εξισορόπησης και ισοστάθμισης της ελληνικής κοινωνίας.
  • Εάν το δεχθούμε ως δεδομένο, μόνο οι μη μετέχοντες μέχρι σήμερα, ίσως έχουν την φόρμουλα. Οι άλλοι απέδειξαν οτι δεν την είχαν, και δεν την έχουν.
  • Ενδεικτικό παράδειγμα: Στη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα που οι περισσότεροι έχετε κοινές προσλαμβάνουσες, αρα κοινή αποτύπωση στο ασυνείδητο και διαμόρφωση του συνειδητού. Κάνετε σε καθημερινή βάση τα ίδια λάθη, τα οποία είναι κοινό πάγιο δεδομένο πλέον.
  • Τα ίδια λάθη σημαίνει οτι, όταν θα πλαισιώσεις θα υποπέσεις σχεδόν πανομειότυπα στις ίδιες στερεότυπες πρακτικές των προκατόχων. Είναι πάγιο δεδομένο οτι η διαφοροποίηση στόν κανόνα των κακώς κειμένων, δεν μπορεί να έρθει και είναι ανέφικτο απο πολίτες με πάγια κοινά δεδομένα πρακτικών.
  • Η διαφοροποίηση και εξισορόπηση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εάν εντάξεις σε ενα σύνολο αρμοδίων, πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κοινές προσλαμβάνουσες, δεν έχουν το ίδιο μορφωτικό επίπεδο, δεν είναι ταυτόσημοι πολιτικής ιδεολογίας, ουτε θρησκευτικής.
  • Πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν και ακούν καθημερινά τα διαπλεκόμενα, δεν υπάρχει ενδεχώμενο να επιφέρουν καμία αλλαγή, στο όποιο επίπεδο πλαισιωτών της χώρας μας, ούτε σε 100 χρόνια απο σήμερα. Αποψη μου, και μόνο.
  • Είναι απλά τα πράγματα στη θεωρία του τίποτα. Ο γράφων είναι το τίποτα, εκει τον έχουν εντάξει οι διαπλεκόμενοι και οι πολιτευτές σας. Άρα γράφει την θεωρία του τίποτα. Οι άλλοι γράφουν καθημερινά, λένε ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά, εδω και πολλά χρόνια διάφορα. Διαπίστωσες τόσα χρόνια σε επίπεδο κοινωνίας σημαντική διαφοροποίηση θετικών; Μήπως η δiαφοροποίηση ήταν και είναι, αυτοί να εχουν γίνει ιδιοκτήτες σειράς Μ.Μ.Ε και διαμορφωτές αποψης χωρίς να αλλάζει το απειροελάχιστο σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτών;Παρα μόνον πρός όφελος τους και των ανάξιων πολιτευτών που εικονικά μεταχειρίζονται σκληρά, ενω στήν ουσία στηρίζουν;
  • Η θεωρία του τίποτα είναι μακρά και θα μπορούσα να την εκδόσω μελλοντικά, κάτι που δεν θα κάνω. Όπως εδω και πολλα χρόνια δεν δημιούργησα ενα περιοδικό, μια τοπική εφημερίδα, έστω ενα ''νόμιμο'' μέσο με τα κριτήρια αυτών που δημόσια καταδικάζω για υποκρισία, και καταπάτηση του Συντάγματος.
  • Και είναι βέβαιο οτι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω διότι, εάν δεν γίνει η λαική επανάσταση αύριο, θα γίνει σε ένα χρόνο, εάν δεν γίνει σε ένα, θα γίνει σε δύο η πέντε. Δεν έχει σημασία πότε θα γίνει, είναι βέβαιο οτι θα γίνει.
  • Το πλαίσιο αλλαγών που χρειάζονται στήν κοινωνία, μόνο κατόπιν λαικής κίνησης, επανάστασης μπορεί να υλοποιηθεί.
  • Δεν υπάρχει με τα κοινά δεδομένα του σήμερα καμία άλλη οδός, ΚΑΜΙΑ.
  • Να το εξήγησω, εάν αύριο πλαισιώσω την θέση του Πρωθυπουργού εγώ, η εσύ, και δεν αλλάξει όλο το συνολικό πλαίσιο των υπολοίπων πλαισιωτών, δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές.
  • Οι ουσιαστικές οι ριζικές αλλαγές δεν είναι μια ουτοπία. Μπορούν να υλοποιηθούν, εάν καταφέρουμε έστω μελλοντικά να αλλάξουμε αρχικά στόν ελάχιστο βαθμό εμείς, ώστε να μπορέσουμε να απεμπλακούμε απο όλα αυτά που μας έχουν φορτώσει, και είναι κοινό πάγιο φορτίο του συνόλου των πολιτών.
  • Είπε προ ημερών ο Μίκης Θεοδωράκης οτι μπορούμε να ζούμε με ελάχιστα. Πράγματι κάποιοι μπορούν, κάποιοι δεν μπορούν, ούτε επιθυμούν εξισορρόπηση και ισοστάθμιση, και δεν ευθύνονται στήν ουσία αυτοί, ευθύνονται οι πολίτες με λαθεμένες νοοτροπίες, και αντιλήψεις.
  • Όταν διαπιστώνω σειρά πολιτών ακόμα και σήμερα να κάνουν υποκλίσεις σε κάποιους πλαισιωτές και δήθεν εκπροσώπους, το λιγότερο θλίβομαι. Όταν ομιλώ σε ένα ανώτατο δικαστικό θα του μιλήσω με τσαμπουκά. Ενω διαπιστώνω τους άλλους να ομιλούν με καθωσπρεπισμό. Υπάρχουν σειρά περιπτώσεων που οι συνοδοί, τράβαγαν τα μαλλιά τους. Άλλωστε πως μπορείς να σεβαστείς ενα σύστημα που δεν εχει ως βασική δομή σεβασμό στο Σύνταγμα, τον πολίτη που είναι ο πυλώνας της λαικής κυριαρχίας.
  • Ο πολίτης της χώρας δεν ήταν. ούτε είναι απατεώνας. Απατεώνες ήταν οι πλαισιωτές σε αρκετές των περιπτώσεων που δημιούργησαν ενα πλαίσιο προστασίας τους, ενα δίχτυ προστασίας, το οποίο μελλοντικά θα γίνει η θηλειά.
  • Το λεγώμενο πλαίσιο ελενχώμενων εξουσιών, και παράλληλα πλαισιωτών, που υποτίθεται είναι βάση του ρόλου τους οι διαχειριστές και προστάτες της Δημοκρατίας, ενω διαπράτουν είτε σκόπιμα, είτε εν αγνοία τους, εγκλήματα. Ποινικός κολάσιμα περισσότερο των κοινός εγκληματιών. Αποψή μου, μην την υιοθετήσεις.
  • Εάν υπήρχε η δυνατότητα σήμερα να βρεθούμε αντιμέτωποι πέντε πολίτες, και πέντε ανώτατοι δικαστικοί, η πολιτικοί, που στον προγενέστερο χρόνο δημιούργησαν το πλαίσιο κοινωνικών ανισοτήτων, θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε σειρά δίκαιων ερωτημάτων, χωρίς νομικά τερτίπια; 
  • Σαφώς δεν υπάρχει ουτε μια πιθανότητα. Είναι μέτοχοι και συμμέτοχοι αυτών που συμβαίνουν  σήμερα, και σας αφορούν όλους και όλες, διαφορετικά για ποιούς λόγους υπάρχει κοινωνική έκρηξη και διαμαρτυρία;
  • Θα γράψω κάποια απο αυτά που μετέδωσα Ραδιοφωνικά σε προγενέστερο χρόνο. Προφανώς ήταν η θεωρία του Τίποτα που Επαληθεύεται Απόλυτα. Άλλωστε έχει διαδρομή δεκαετιών.
  • Βάση αυτής της θεωρίας όλα τα σημαντικά φαινόμενα έχουν κυκλική φορά και πορεία. (Το Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα,  εχει καταπέσει σήμερα επιστημονικά, τουλάχιστον απο εμένα. Εκτός, εάν εσύ αναγνώστη θεωρείς οτι είσαι φάρσα, η οτι  σε αυτά που θα μετέχεις μελλοντικά και θα υλοποιηθούν, θα λάβουν χώρα σε πλανητικό επίπεδο, θα είναι μια φάρσα) Ουδέποτε έλλειψαν τα φαινόμενα κοινωνικών ανισσοτήτων σε πλανητικό επίπεδο, ούτε απο την χώρα μας. Με μία και μόνη διαφορά. Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι η οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.
  • Το γεγονός του ότι έχουν πετύχει οι αμερικανοί να ελένχουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ώστε να είναι σχεδόν συνολικά χειραγωγούμενοι οι πολίτες, εχει διαδρομή δεκαετιών.
  • Καταδικάζω Δημόσια οχι τους Έλληνες που παίζουν με την χώρα τους και το κοινωνικό σύνολο. Καταδικάζω αυτούς που υιοθέτησαν σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού πνεύματος, φιλοσοφίας, στρατηγικής, πολιτεύματος, αθλημάτων,τεχνών κ.α και είναι αχάριστοι, και αγνώμωνες, έναντι μιας χώρας που δεν έπρεπε να θέσουν στήν ίδια κατηγορία με τις υπόλοιπες.
  • Υπήρχε φλόγα και ενδεχώμενο αναγγένησης, και προβολής προώθησης, για άλλη μια φορά προτύπων απο αυτή τη χώρα. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα, υπάρχει ισωπέδωση, και γενική άλωση ενός πρότυπου λαού. Αυτό που δεν μπορούν να ισχυριστούν αυτοί, και οι άλλοι που μας εχουν εντάξει άλλα, για συγκεκριμένες σκοπιμότητες. ( Ελπίζω να γίνομε αντιληπτός απο νοήμονες ώστε να μην κατονομάζω.)
  • Λόγω του γεγονότος συγκεκριμένης παιδείας, εχω αδυναμία αντίληψης συνολικής λειτουργίας του παρόντος στήν Ελληνική πραγματικότητα, απο πλαισιωτές που μου θυμίζουν περισσότερο Τούρκους πασάδες του παρελθόντος, οι Γερμανούς κατακτητές.
  • Δεν θα υπήρχε ούτε ενα ενδεχώμενο, οι προγονοί μας Έλληνες, να υπέγραφαν τις συμφωνίες του σήμερα και όλοι όλες το γνωρίζουμε.

Συνεχίζεται στο μέλλον...............
Γλυφάδα web
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκινά ο διάλογος για το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">