ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

16.12.2010 - Στο σφυρί το πρώην αεροδρομίο του Ελληνικού


 
    Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και με τη χρήση της διαδικασίας fast-track, αποφασίστηκε α) συγκρότηση φορέα ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε στον οποίο περιέρχεται η διαχείρισή της, και β) η πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για την αξιοποίηση της έκτασης.
    Μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής χθες αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και τα θέματα αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων.Οι αποφάσεις αφορούν στην πλήρη καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και η πρόσληψη συμβούλων για την αξιοποίησή της.

Τι αποφασίστηκε:

Αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού. Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και με τη χρήση της διαδικασίας fast-track, αποφασίστηκε α) συγκρότηση φορέα ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε στον οποίο περιέρχεται η διαχείρισή της, και β) η πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για την αξιοποίηση της έκτασης.

   Επιλογή και προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων. Αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδων Διοίκησης Έργου με τη συμμετοχή και εξειδικευμένων συμβούλων για την άρση των διοικητικών εμποδίων και την προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων από τους υπεύθυνους φορείς (ΚΕΔ, ΕΤΑ/Ολυμπιακά Ακίνητα). Συνημμένα επισυνάπτεται κατάλογος μεγάλων ακινήτων που προωθούνται αμέσως μόλις ελεγχθούν για άμεση αξιοποίηση, συνδυάζοντας δραστηριότητες τουριστικής ή άλλης οικονομικής ανάπτυξης με την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

ΜΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,   ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ  30 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, μια πρόταση για σειρά επεισοδίων μυθοπλασίας για το νεο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αποκρατικοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις

Επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου


  • Ξεπούλημα και οχι αξιοποίηση διότι με τις διαδικασίες fast-track και την προχειρότητα όπως με τα ολυμπιακά ακίνητα που δεν έπρεπε να γίνουν, τα ίδια λάθη θα κάνει και η σημερινή κυβέρνηση.
  • Οι ολυμπιακοί αγώνες δεν έπρεπε να γίνουν στήν ελλάδα. Έγιναν ώστε μια ολιγαρχία διαπλεκομένων και οι πολιτικοί που το μεθόδευσαν να ληστέψουν επανελλημένα τους πολίτες,(Μετά το ξεπούλημα των ερτζιανών, και του χρηματιστηρίου, με την συμμετοχή των ιδίων) και για το φαγοπότι που πληρώνει σήμερα ο λαός. (Και όταν τα έλεγα δημόσια πρίν την ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων, κάποιοι έκαναν χαρακτηρισμούς. Είχα απόλυτα δίκιο  βάση του ξεπουλήματος και των ολυμπιακών ακινήτων.)
  • Η κυβέρνηση θα κάνει πρόσληψη τεχνικών συμβούλων αναξιοκρατικά, και οι προτάσεις τους θα είναι το λιγότερο γελοίες. Οι προτάσεις αξιοποίησης και οχι ξεπουλήματος έχουν γίνει. Ενεργή συμμετοχή των Ο.Τ.Α στήν αξιοποίηση της περιουσίας που ανήκει στούς δημότες. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 16.12.2010 - Στο σφυρί το πρώην αεροδρομίο του Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">