ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λάθος Αρχή Απο Τον Κώστα Κόκκορη Και Την Παρέα Του ( Γλυφάδα Γνωρίζεις) 30.12.2010

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2010 στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας, ελήφθη, με πλειοψηφία (μειοψηφούντος ενός μόνο Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης) η απόφαση για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Διαπλάτυνση τμημάτων οδού Αγίου Νεκταρίου» δαπάνης 1.000.000,00€ συν ΦΠΑ 223.000€ σύνολο = 1.223.000.00€ (ένα εκατομμύριο διακόσιες είκοσι τρεις χιλιάδες ευρώ). Μια απόφαση την οποία ψήφισαν άπαντες οι συμμετέχοντες στην Δημαρχιακή Επιτροπή. Η απερχόμενη Δημοτική αρχή της Νέας Δημοκρατίας του κ. Θεοδωρόπουλου. Η νέα Δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ του κ. Κόκορη και η παράταξη «Άμεση Παρέμβαση» του κ. Λανδράκη.

Όπως φαίνεται λοιπόν Διακομματική συναίνεση σε χαλεπούς καιρούς!!!

Καταγγείλουμε στο λαό της Γλυφάδας αυτό το γεγονός. Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, εξαθλίωσης, ανεργίας και λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων από το ΔΝΤ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο εφαρμογής του μνημονίου και του Καλλικράτη με τόσα οικονομικά δεινά που φέρνει και στην τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση και κανένα ηθικό δικαίωμα, η υπό λήξη Δημοτική αρχή του κ. Θεοδωρόπουλου και η νέα που έρχεται του κ. Κόκορη, να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις διαχείρισης του δημοτικού χρήματος.

Ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν απολύσει 270 εργαζόμενους, stage, ΑΜΕΑ, στο Δήμο Γλυφάδας, έχουν συρρικνώσει και καταργήσει κοινωνικές παροχές και δομές όπως η «Βοήθεια στο σπίτι», έχουν κλείσει πολιτιστικά προγράμματα, όπως: το εργαστήριο Φωτογραφίας – Ζωγραφικής κ.λπ.

Ενώ οι δαπάνες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων καθημερινά περικόπτονται και τα μεγάλα ζητήματα του βουνού, της παραλίας, της καθαριότητας, του περιβάλλοντος κ.ά. δεν θέλουν εδώ και δεκαετίες να τα λύσουν, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πέρασμά τους από την «αυτοδιοίκηση» είναι μόνο για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και εξυπηρέτηση πολιτικών τους φίλων…

Όσο αφορά το ίδιο το έργο της διαπλάτυνσης της Αγίου Νεκταρίου, πιστεύουμε ότι είναι ένα έργο άνευ ουσίας για την πόλη μας και ειδικά για την Τερψιθέα, η οποία έχει ανάγκη από έργα υποδομής, όπως, δίκτυο για τα όμβρια ύδατα και όχι έργα βιτρίνας.

Επίσης είναι ένα έργο το οποίο πριμοδοτεί την κυκλοφορία του αυτοκινήτου, συνδέεται άμεσα με τους νέους αυτοκινητόδρομους που θέλουν να κατασκευάσουν στον Υμηττό και του κόμβου που πιθανολογείται ότι θα γίνει στην περιοχή της Τερψιθέας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντοκτόνου fast track, ώστε να λειτουργήσει ως συλλεκτήρια οδός, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες ταχείας κυκλοφορίας στην Αγίου Νεκταρίου, σε επαφή με την εκτός σχεδίου περιοχή, μέσα στην Β΄ ζώνη προστασίας του Υμηττού (στην ίδια περιοχή που θέλουν να δημιουργήσουν νεκροταφείο).

Απαιτούμε από την απερχόμενη Δημοτική αρχή της ΝΔ, αλλά και από την νέα του ΠΑΣΟΚ, να σεβαστούν τα χρήματα των δημοτών της Γλυφάδας και να ακυρώσουν αυτή τη δημοπρασία.

Το ποσό των 1.223.000 € πρέπει να διατεθεί για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της, όπως είναι τα σχολεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα έργα υποδομής η κοινωνική μέριμνα,(βοήθεια στο σπίτι – ΑΜΕΑ), όπως και για τη δημιουργία των αναγκαίων υπηρεσιών και υποδομών με σκοπό τη στήριξη αυτών των Δημοτών που ζούνε στα όρια της φτώχειας…

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λάθος Αρχή Απο Τον Κώστα Κόκκορη Και Την Παρέα Του ( Γλυφάδα Γνωρίζεις) 30.12.2010 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">