ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και οι ''Κουκουλοφόροι''

Η Αστυνομία λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

(Σημαντικότερο είναι το Σύνταγμα η ο κατασκευασμένος νόμος, οι νόμοι ; Διότι βάση προσωπικής εμπειρίας το Σύνταγμα λίγο εως καθόλου  ενδιαφέρει τους μετέχωντες στήν εκτελεστική και δικαστική εξουσία.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, με αντιπροσώπους των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Τροφίμων-Γάλακτος-Ποτών, Τύπου—Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργών-Ιματισμού-Δέρματος, Λογιστών και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών μετέφεραν στον κ. Χρήστο Παπουτσή τον προβληματισμό τους για τη δράση, όπως ισχυρίζονται, «κουκουλοφόρων» υπό τις εντολές των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της απεργίας τους στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι «η αστυνομία έχει σαφή και καθαρή εντολή. Τίποτα πέρα του ρόλου της και των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Τίποτα άλλο. Απολύτως. Εάν ξεφύγει κάποιος, ελέγχεται διοικητικά αυτομάτως».

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε:

«…Χαίρομαι όταν μιλώ με ανθρώπους που πιστεύουν στην οργανωμένη συλλογική δράση. Μάλιστα στην ομιλία μου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού αναφέρθηκα σε αυτό το θέμα. Πράγματι η οικονομική κρίση θα δημιουργήσει νέες αντιδράσεις και νέες συγκρούσεις μέσα στην κοινωνία. Όλοι όσοι πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση, έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε τουλάχιστον την κοινωνική ειρήνη. Μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση, μπορείς να αναπτύξεις οποιαδήποτε μορφή μαζικού κινήματος, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργεί την κοινωνική ειρήνη και να θίξει τα δικαιώματα των υπόλοιπων ανθρώπων, οι οποίοι ζουν σε αυτή τη χώρα. Κανείς. Γι’ αυτό και συνεχίζω να υπενθυμίζω ότι όσοι από τους φορείς έχουν αποδεχθεί αυτή την αξία έχουν και την ευθύνη της περιφρούρησης. Δεν είναι δυνατόν να καλούμε κόσμο να συμμετάσχει σε μια αγωνιστική κινητοποίηση ή σε ένα εργατικό αγώνα και εμείς οι ίδιοι να μην περιφρουρούμε την παρουσία τους. Όχι μόνο από τους αστυνομικούς, αλλά από κανέναν.

Όσον αφορά στους μηχανισμούς καταστολής, μη χρεώσετε σε καμία περίπτωση πολιτική πρόθεση στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και σε εμένα προσωπικά, όσον αφορά τη λειτουργία τους με την έννοια που γνώρισε το προοδευτικό κίνημα και αντιπάλευσε στα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτό θέλω να είμαστε ξεκάθαροι γιατί έχω και προσωπική ευαισθησία, όχι μόνο πολιτική ευαισθησία.

Σύμφωνα με τη δική μου γνώση, η παλαιά μέθοδος της παρακολούθησης με μυστικούς αστυνομικούς των συγκεντρώσεων των εργατικών συνδικάτων, του μαζικού κινήματος, στη δική μας περίοδο δεν υπάρχει.

Σας λέω λοιπόν καθαρά ότι εάν εντοπίζετε τον οποιονδήποτε αστυνομικό μέσα στον περιφρουρημένο οργανωτικά χώρο στον οποίο γίνεται η εκδήλωση «να τον κρεμάσετε στα μανταλάκια». Θα λειτουργεί εκτός οποιασδήποτε εντολής. Αυτοί λοιπόν θα έχουν να κάνουν μαζί μου σε αυτήν την περίπτωση. Εγώ προσωπικά έχω εντοπίσει αστυνομικούς μέσα σε εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος, αλλά ήταν άλλες εποχές. Ήταν δικτατορία και αμέσως μετά τη δικτατορία, όπου έτσι λειτουργούσε το σύστημα, τώρα δεν λειτουργεί έτσι. Εάν κάποιοι έχουν αυτονομηθεί, αυτό είναι άλλο θέμα. Και ελέγχεται αμέσως.

Στη δική μου εποχή, όταν το φοιτητικό κίνημα ήταν αυτό που ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα, ένα εκατομμύριο άνθρωποι που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Αθήνας ήταν πάντοτε με την ευθύνη της ΕΦΕΕ ή των πολιτικών οργανώσεων της νεολαίας, ή των συνδικάτων που κινητοποιούσαν τον κόσμο. Δεν υπήρχε αστυνομία και το αίτημα μάλιστα ήταν να μην υπάρχει αστυνομία πουθενά. Προσωπικά έκανα τις διαπραγματεύσεις. Αλλά όμως δεν τολμούσε κανένας να προβοκάρει το κίνημα. Γιατί έχετε δίκιο όταν γίνεται προβοκάτσια τέτοιου είδους, τότε δυσφημίζεται το κίνημα μαζικά και τότε λειτουργεί εις βάρος της δυνατότητας των ανθρώπων να διαδηλώσουν ελεύθεροι.

Η δική μας κυβέρνηση έχει ακριβώς αυτή την προσέγγιση. Εμείς θέλουμε να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε ανθρώπου να διαδηλώσει ελεύθερα, να εκφράσει την αγωνία του, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε την υποχρέωση να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ζωής και την περιουσία όλων των Ελλήνων.

Όταν όμως, ανεχόσαστε εσείς οι ίδιοι και δεν βλέπετε ότι η προβοκάτσια μπορεί να μην έλθει μόνο από επιπόλαιους αστυνομικούς, αλλά μπορεί να έρθει από άλλες οργανωμένες ομάδες και δεν αντιδράτε, τότε έχετε κι εσείς κάποια ευθύνη.

Επιμένω πως, η βία πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους εκείνους που πιστεύουν στην οργανωμένη πολιτική δράση. Χωρίς προβοκάτσιες και χωρίς άλλες εκδηλώσεις που μπορεί να πυροδοτούν την κατάσταση. Έχω απόλυτη πίστη στη δυνατότητα του οργανωμένου μαζικού κινήματος να οργανώσει μια παρουσία η οποία θα έχει πολιτικό αποτέλεσμα. Το πολιτικό αποτέλεσμα είναι όμως ακριβώς αντίθετο όταν επικυριαρχείται από πράξεις βίας. Γιατί η βία φέρνει πάντοτε βία. Και πάλι βία . Και μόνο αδιέξοδα. Ποτέ λύσεις.

Τι νομίζετε ότι θα συνέφερε περισσότερο τη χώρα σήμερα και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Εικόνες καταστροφών, αίματος και βίας σε όλα τα διεθνή Μ.Μ.Ε ή μια μεγάλη μαζική λαϊκή κινητοποίηση με ειρηνικό τρόπο και καθαρό μήνυμα; Με τις καταστροφές, δυσφημίζεται και αποδυναμώνεται η χώρα. Με τη μαζική παρουσία του λαού ενισχύεται η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική δύναμη του πρωθυπουργού για να αντιμετωπίσουμε τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα και η οικονομία της χώρας».

  • ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ




Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ: ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΤΕΡ, ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ... ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΟΤΕ!


Αυτή είναι η πραγματικότητα, ενω εσείς παρακολουθείτε την διαπλοκή. Διότι εχθές οι αστυνομικοί κράταγαν πανώ με σύνθημα μαζί τα φάγαμε;  Η άλλη πλευρά του νομίσματος. Δεν τα φάγατε μαζί με τους πολιτικούς, αλλα συνεχίζεται τις υπονομεύσεις κουκουλοφόροι.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 15.12.2010 ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ" ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ .


  • Την επόμενη φορά με εντολή του κ. Υπουργού οι κουκουλοφόροι θα κρεμαστούν στα μανταλάκια, οι πολίτες πρέπει να διασφαλίσουν το δικαίωμα της ελευθερίας να απεργούν,και το πλαίσιο μη συλλήψεων απο κουκουλοφόρους. Ο αστυνομικός στον επίσημο ρόλο και θέση που εχει. Ένστολος, οχι με κουκούλες.
  • Και για τους πέντε αναγνώστες, εγω το υπογράφω σε αντίθεση άλλων που γράφουν και πράτουν σε καθεστώς ανωνυμίας.
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και οι ''Κουκουλοφόροι'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">