ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Δημοκρατία στήν Ελλαδα του μέλλοντος (Κεφάλαιο Πρώτο)

Γλυφάδα 29.12.2010

Περίληψη,

  • ''Ένα ενδεικτικό παράδειγμα ενός μοντέλου μελλοντικής καλύτερου επιπέδου Δημοκρατίας,που σε άλλη ανάρτηση θα οπτικοποιήσω. Δύο μήνες πρό των εκλογών όσοι οι όσες επιθυμούν την εκπροσώπηση του συνόλου και οχι συγκεκριμένων κομματικών ψηφοφόρων, δηλώνουν στο κοινοβούλιο στόν πρόεδρο του κοινοβουλίου την υποψηφιότητα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να είναι το σύνολο των πολιτών μιας χώρας. Μπαίνουν όλες και όλοι σε μια δημόσια κοινή βάση δεδομένων, φτάνουν στο σπίτι του συνόλου των πολιτών μέσω της ψηφιακής διαδραστικής πλατφόρμας, και ο κάθε πολίτης εχει το δικαίωμα δέκα επιλογών.Βάση αυτής της διαδικασίας χωρίς διαπλοκή σε τεράστιο βαθμό οι πολίτες επιλέγουν ελεύθερα τους κοινούς εκπροσώπους.''

  • Οι πρώτοι 150 σε ψήφους αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση, οι υπόλοιποι 150 στόν ρόλο της αντιπολιτεύσεως. Ο πρώτος σε σταυρούς πολιτών Πρωθυπουργός. Βάση αυτής της διαδικασίας δεν χρειάζονται κόμματα,επιχορηγήσεις, διαπλεκόμενοι χρηματοδότες, υπονομευτές, κ.α. Πρέπει ο κ.Ραγκούσης να αρχίσει την διαδικασία δημιουργίας νομικού πλαισίου για την μελλοντική Δημοκρατία στήν οποία θα εκπροσωπούνται επι ίσοις όροις οι πολίτες.

  • Είναι απαίτηση σταδιακά να ενημερώνονται συνολικά οι πολιτευτές βάση απαίτησης του πολίτη να δημιουργήσουν τις βάσεις ουσιαστικής Δημοκρατίας για το αύριο.

  • ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, Η ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, AΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΤΗΣ;
''Το συγκεκριμένο άρθρο περίληψης εχει ιστορία η ζωή δεκαετιών, δεν συντάκτηκε σήμερα.''

Ο Πρωτεργάτης,
 
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Δημοκρατία στήν Ελλαδα του μέλλοντος (Κεφάλαιο Πρώτο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">