ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι Freegans το νεο μοντέλο διαβίωσης πολιτών.

Freegans είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εναλλακτικές στρατηγικές για τη διαβίωση με βάση περιορισμένη συμμετοχή στην συμβατική οικονομία και ελάχιστη κατανάλωση πόρων.
Freegans σε αντίθεση με μια κοινωνία βασισμένη στην υλισμό, ηθική απάθεια, ανταγωνισμό, και την απληστία.

Freeganism είναι ένα σύνολο μποϋκοτάζ ενός οικονομικού συστήματος, όπου το κίνητρο του κέρδους έχει επισκιάσει ηθικούς
προβληματισμούς και όπου μαζικά πολύπλοκα συστήματα παραγωγής εξασφαλίζουν ότι όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε, θα έχουν δυσμενή αντίκτυπο περισσότερο από οσο δεν μπορούμε ποτέ να σκεφθούμε. 
Έτσι, αντί να αποφύγουν την αγορά των προϊόντων από μια κακή εταιρία, αποφεύγουν να αγοράζουν οτιδήποτε στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορούνε.

Οι Freegans αναγνωρίζουν τις καταστροφικές κοινωνικές και οικολογικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων.  Γνωρίζουμε όλοι την ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα από την καύση του πετρελαίου, αλλά που συνήθως δεν σκέφτοσαστε και τους άλλους παράγοντες καταστροφής, όπως των δασών. Επίσης, η μαζική χρήση πετρελαίου σήμερα, δημιουργεί την οικονομική ώθηση  για σφαγή στο Ιράκ και σε όλο τον κόσμο.  Ως εκ τούτου, οι freegans έχουν επιλέξει να μην χρησιμοποιούν αυτοκίνητα. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων  ωτοστόπ, το περπάτημα, το πατινάζ, και ποδηλασία. 

Οι Γάλλοι, και κυρίως οι νέοι, εμπνέονται από τους Freegan, ένα κίνημα που γεννήθηκε στην Αμερική και συγκεντρώνει στις τάξεις του οικολόγους, αντιπάλους της παγκοσμιοποίησης, αναρχικούς, αντικαπιταλιστές και λοιπούς εναλλακτικούς. Και απαντούν στην οικονομική κρίση με τη «συμπεριφορά του μηδενικού ευρώ». Αν όμως αυτά συμβαίνουν ήδη στη Γαλλία, τι θα δουν άραγε τα μάτια μας στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 20% των Γάλλων ηλικίας 18 ώς 24 ετών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η ανεργία στους κάτω των 25ετών φτάνει το 25%.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το κίνημα των Freegan δεν έχει σχέση μόνο με την κρίση αλλά και με άλλα σύγχρονα προβλήματα, όπως οι ανισότητες μεταξύ Βορρά - Νότου και ο σεβασμός του περιβάλλοντος.

  • ''Με τις πολιτικές της Κυβέρνησης στη χώρα μας θα δούμε και χειρότερα, που δεν θέλω να προβάλω σε αποκλειστικά βίντεο.''
  • ''Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κύριε Κόκκορη για το γεγονός του οτι είσθαι αγράμματοι και ανενημέρωτοι στα Νότια . Πρίν υπάρξει το κίνημα των Freegans στις Η.Π.Α πρώτος έκανα σαφή ενημέρωση πολιτών στη Νότια Αθήνα για το πλαίσιο ανισοτήτων, που δεν με αφορούν προσωπικά και μόνο''
  • Είναι, και ήταν ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας.
  • Έθεσα πρώτος ενα σημαντικό ζήτημα σε ιδεολογική βάση σε πολίτες υπνωτισμένους απο τα διαπλεκόμενα.
  • Και θα μπορούσα σήμερα να ισχυρίζομαι οτι είμαι ο δημιουργός των Freegans διότι εσύ το γνωρίζεις. Δεν θα το πράξω, είμαι ο Free Πρωτεργάτης των ερτζιανών που με έθεσαν εκτός δια παντός, απατεώνες πολιτικοί που θέλουν τον πολίτη απατεώνα και παρανομούντα.
Glyfadaweb 2010
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι Freegans το νεο μοντέλο διαβίωσης πολιτών. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">