ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε εκλογική ετοιμότητα για την άνοιξη τίθεται η ΝΔ

Με βάση το σενάριο που εμφανίζει την κυβέρνηση να προσφεύγει στις κάλπες την άνοιξη συζητήθηκαν εκτενώς χθες στη Ρηγίλλης υπό τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά οι επόμενες βραχυπρόθεσμες κινήσεις τακτικής του κόμματος. Υπό την παρουσία των δύο αντιπροέδρων του κόμματος κκ. Δ. Αβραμόπουλου και Στ. Δήμα, ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του επεξεργάστηκαν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί η ΝΔ προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να πλήξει περαιτέρω το προφίλ της κυβέρνησης και κυρίως να αρχίσει να διευρύνει το πολιτικό της ακροατήριο.

Στην πρώτη μεγάλη σύσκεψη για το νέο έτος που συγκλήθηκε στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης- το οποίο σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν για την κεντρική διοίκηση, καθώς είναι σε εξέλιξη η μετακόμιση στα νέα γραφεία της ΝΔ επί της λεωφ. Συγγρού- δεν ετέθη το θέμα των επικείμενων αλλαγών που ετοιμάζει ο κ. Σαμαράς στο σχήμα των τομεαρχών.

«Ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες και δεν έχει αποφασίσει για ορισμένα πόστα. Το βασανίζει αρκετά» αναφέρει προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμη κομματική πηγή, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

Την ημέρα που η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη καλωσόριζε στη Δημοκρατική Συμμαχία τον ανεξάρτητο βουλευτή Ηρακλείου κ. Ελ. Αυγενάκη , ο οποίος διαγράφηκε από τη ΝΔ πριν από 40 ημέρες, ο κ. Σαμαράς έθετε τους στόχους της αντιπολιτευτικής του δράσης για το προσεχές διάστημα.

Στην κορυφή της «γαλάζιας» πολιτικής ατζέντας, εκτός από την οικονομία, θα τεθούν τα εθνικά θέματα και γι΄ αυτό και ανεβάζει τους τόνους ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει την εποπτεία του συγκεκριμένου ζητήματος, ενώ βαρύτητα δίνεται στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας. Επίσης θα στραφεί μετά τον «ανασχηματισμό» των τομεαρχών στα ζητήματα της λεγόμενης καθημερινότητας (Υγεία, Παιδεία, ακρίβεια, εγκληματικότητα, δημόσια τάξη κ.ά.).

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές είναι πάρα πολλές και γι΄ αυτό ετοιμάζεται να συγκρουστεί σε όλα τα μέτωπα με τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου και την «κυβέρνηση του μνημονίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του. Για τον λόγο αυτό η Ρηγίλλης θα στοχοποιεί τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, όπως τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, τον οποίο θεωρεί τον πιο αδύναμο κρίκο, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον αντιπρόεδρο κ. Θ.Πάγκαλο επέκρινε με σφοδρότητα ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλο ς, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για τα όσα έχει πει (π.χ. για τους «κοπρίτες» του Δημοσίου).

Στη Ρηγίλλης κυριαρχεί η άποψη ότι η δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα σε συνδυασμό με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠαΣοΚ θα δώσουν την ευκαιρία στη ΝΔ να ανατρέψει τη δημοσκοπική διαφορά και να αρχίσει συγχρόνως να κλείνει ραγδαία η ψαλίδα της δημοφιλίας, υπέρ του κ. Σαμαρά. Και αυτό διότι, όπως λένε, αρχίζουν και προστίθενται στην πολιτική ατζέντα τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα στα οποία η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη έναντι του εκλογικού σώματος, του οποίου η εμπιστοσύνη έχει ήδη κλονιστεί λόγω του μνημονίου.

Παράλληλα, πολλά κορυφαία στελέχη επισημαίνουν ότι η ανασφάλεια του ΠαΣοΚ ενδέχεται να επιταχύνει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και εκτιμούν ότι λόγω της κοινωνικής έκρηξης που προμηνύεται ο Πρωθυπουργός θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν από τις 4 Απριλίου, ώστε η εκλογική αναμέτρηση να γίνει με λίστα. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να ανανεώσει και το μόνο όργανο της ΝΔ που έμεινε ως τώρα ανέπαφο και ουσιαστικά αποτελεί την «καραμανλική κληρονομιά», δηλαδή την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε εκλογική ετοιμότητα για την άνοιξη τίθεται η ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">