ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας «Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις που διαλύουν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες»

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς κ. Ν. Κουλουμπαρίτσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωΐ, με τον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο χώρο των εργαζομένων ήταν η κάθετη απάντηση που έδωσε στους δημοσιογράφους, όταν ο κ. Κουλουμπαρίτσης ερωτήθη αν υπάρχει περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες: «Δεν είναι περίπτωση. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει». Πάντως, επεσήμανε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν γενικές συνελεύσεις, «θα γνωστοποιήσουμε το τι έχει μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους και από εκεί και πέρα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας». Από την πλευρά του ο ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποφάσεις που διαλύουν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, συρρικνώνοντας το έργο τους, αυξάνοντας την τιμή του εισιτηρίου κατά 40-50%. «Στόχος τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να κερδοσκοπήσουν, βυθίζοντας την κοινωνία, παραμερίζοντας τους εργαζόμενους, μη υπολογίζοντας τις απίστευτες συνέπειες και επιπτώσεις που θα έχει αυτό στον κοινωνικό ιστό», υπογράμμισε.

Αντιπαρέβαλλε την πολιτική που ακολουθείται σε άλλες χώρες -όπου επιδοτούνται οι δημόσιες συγκοινωνίες-, με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας οι οποίες, όπως είπε, «επιλέγουν να επιδοτούν μονάχα τις ιδιωτικές μεταφορές και σπρώχνοντας τις αστικές συγκοινωνίες σε έναν ληστρικό δανεισμό που έχει συσσωρεύσει απέραντα χρέη. Τώρα ζητάνε τα ρέστα από τους εργαζόμενους και από τους επιβάτες». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση, η οποία, τόνισε, ακολουθεί «πολιτική διάλυσης του κοινωνικού ιστού», και προχωράει «σε ένα καταστροφικό έργο».

Ετσι, απευθύνθηκε στις κοινωνικές δυνάμεις που την στήριξαν και την έφεραν στην εξουσία λέγοντας ότι όσο πιο γρήγορα καταλάβουν «ότι πρέπει να την ανατρέψουν, τόσο το καλύτερο για το λαό και την κοινωνία, τόσο το πιθανότερο να μπει ένα τέλος σ΄ αυτόν τον οδυνηρό και κατηφορικό δρόμο».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας «Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις που διαλύουν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">