ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας : Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ. Τσίπρας επέκρινε επίσης τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσνταντίνου τονίζοντας ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έθετε το θέμα του ευρωομολόγου ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι «το ευρωομόλογο δεν είναι καλό σήμα προς τις αγορές γιατί θα δώσουμε την εντύπωση ότι δεν μπορούμε μόνοι μας», ενώ ακόμη τώρα η κυβέρνηση δεν λέει τι είδους ευρωομόλογο θέλει.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δυο τινά μπορεί να υπάρχουν: «Ή να πρόκειται για μια κυβέρνηση ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει, δεν βλέπουν πού πάνε τα πράγματα ή για μια κυβέρνηση ανθρώπων που βρίσκονται σ΄ ένα σχέδιο. Δεν ξέρω τι από τα δυο είναι χειρότερο».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση έξω από το ευρωπαικό πλαίσιο και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να δει την αλήθεια και να την πει στο λαό. Όσο δεν την λέει, είναι συνένοχος. Να βγει και να πει την αλήθεια. Να βγει και να πει ότι η επιλογή που έκανε με το μνημόνιο δεν είναι λύση, γιατί σε τρία χρόνια θα πάει το χρέος στο 180%. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Θα την πείτε ελεγχόμενη; Μεγάλη η διαφορά ενδεχομένως, αλλά θα είναι χρεοκοπία.

Σχετικά με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι «χρειάζεται μια ευρεία συμπαράταξη», ώστε «από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ ως τα αριστερά της Αριστεράς να υπάρξει ένα μέτωπο». «Είναι αναγκαίο», συμπλήρωσε, «να υπάρξει αυτό το μέτωπο με ένα και μοναδικό στόχο: Τον σταματημό της κοινωνικής κατρακύλας και της κοινωνικής χρεοκοπίας. Την απεμπλοκή από το μνημόνιο. Και μετά έχεις μίνιμουμ στόχους: Την αναδιαπραγμάτευση του χρέους χωρίς νέα μνημόνια, την ανάπτυξη με όρους κοινωνικής συνοχής και τη διασφάλιση προϋποθέσεων κοινωνικής ασφάλισης, κοινωνικής προστασίας και απασχόλησης».
  • Το εργό εάν το παρακολουθήσεις συνεχώμενα αρκετές φορές γίνεται κουραστικό. Τέτοιου τύπου δηλώσεις τις έχουν ακούσει οι πολίτες επανελλημένα. Πάμε παρακάτω.
  • Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια. Και οπως εχω γράψει πρό καιρού θα εχει χειρότερη μετεξέλιξη του κ.Σημίτη και Καραμανλή, εαν ο ίδιος δεν αλλάξει αρχικά.
  • Διότι θέτει το πλασματικό πλαίσιο αλλαγής νοοτροπίας γενικά και αόριστα ωστε να καθησυχάσει πλαισιωτές, ενω δεν αλλάζει αρχικά την δική του νοοτροπία.
  • Υπάρχει μόνο μια οδός....να αλλάξει αρχικά την δική του νοοτροπία, και να ακολουθήσει την αλήθεια των πολιτών, η οποία δεν εχει να κάνει με σκοπιμότητες πολιτικών βλέψεων.
  • Είναι καθαρά πολιτικός σχεδιασμός, όσο για την χρεοκοπία, η ελλάδα είναι χρεοκοπημένη όπως και οι δηλώσεις του συνόλου των πολιτικών, εδω και δεκαετίες.
  • Όταν αποδεδειγμένα μετά το 1974 το σύνολο των ημιμαθών πολιτικών συνέχιζαν αντιδημοκρατικές διαδικασίες ρουσφετολογικών προσλήψεων, και κομματικών στρατών γνώριζαν την λάθος επιλογή τους απο την αρχή.
  • Γνώριζαν και την μετεξέλιξη ενός λαού ο οποίος βομβαρδίστηκε απο πλύση εγκεφάλου υπερκαταναλωτισμού και παγκοσμιοποίησης, και ήταν αδύνατον εχωντας προσδοκίες μεγαλύτερες των δυνατοτήτων του, να μην υπερχρεωθεί.
  • Σήμερα όλοι και όλες αυτοί, δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, μαζί τα τρώγατε, άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα. 
  • Αυτή είναι η πραγματικότητα ενός ανεύθυνου λαού, και περισσότερο αυτών που αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας : Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">