ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόταση ΝΔ για Παραπομπή Κώστα Σημίτη

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την υπόθεση Siemens.

Το τελικό πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 24/1, ωστόσο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκεται ήδη στα ύψη, με επίκεντρο την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για παραπομπή σε προκαταρκτική επιτροπή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Σημίτης αντέδρασε άμεσα, κατηγορώντας τη ΝΔ για ακραία αντιπαλότητα, υπερβολές, διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες. «Η ΝΔ προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με στοιχεία ανακριβή, ελλειπή ή και ψευδή», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, για να πάρει την απάντηση από πλευράς ΝΔ, ότι «δεν λέει λέξη για την ταμπακέρα», αφού πουθενά στην ανακοίνωσή του, δεν αναφέρει κάτι για το 1 εκατ. μάρκα του κ. Τσουκάτου, αλλά και την περίπτωση Μαντέλη.

Τις διαφορετικές εκτιμήσεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφορικά με την εξέλιξη που μπορεί να έχει πλέον η υπόθεση Siemens, διαδέχτηκε μπαράζ τοποθετήσεων όλων σχεδόν των προσώπων που περιλαμβάνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο πόρισμα.

Τα δύο μεγάλα κόμματα από την πλευρά τους, επιχειρούν να ρίξουν κάπως τους τόνους, αναφέροντας πως με το πόρισμα δεν καταλογίζουν ποινικές ευθύνες, αλλά ζητούν να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση για κάποια πρόσωπα, κάτι που άλλωστε δεν αποτελεί δική τους αρμοδιότητα, αλλά θα κριθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.
  • Δια μέσω όλων αυτών των εξεταστικών επιτροπών χωρίς καμμία κατηγορία εκ των υστέρων υπάρχει σημαντική επαύξηση αποζημιώσεων στούς μετέχωντες, τίποτα άλλο.
  • Και το κλίμα εντυπώσεων για τους φανατικούς των κομμάτων άρα ηλίθιους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόταση ΝΔ για Παραπομπή Κώστα Σημίτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">