ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μελέτη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και η αποψη του πολίτη.

Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, σας καλούμε την Τετάρτη 26-1-2011 στις 12.30 στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), οδός Ακαδημίας 61, 1ος όροφος, για την παρουσίαση ολοκληρωμένου του ερευνητικού προγράμματος ΕΜΠ-ΤΕΔΚΝΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που υλοποίησε επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα, τεκμηριώνουν τους λόγους για τους οποίους το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό πάρκο είναι αναγκαίο, φτηνό και εφικτό και υποδεικνύουν μια βασική στρατηγική βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων φάσεων για τη δημιουργία του.

Αποδυναμώνουν πλήρως τόσο το σχέδιο Σουφλιά όσο και τα πρόσφατα για το ξεπούλημα του χώρου του Ελληνικού  και δικαιώνουν πλήρως τη θέση των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας & Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού.

Η έρευνα απαντά με συντριπτικά στοιχεία σε βασικά ερωτήματα:

Είναι αναγκαίο το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού;
Γιατί το μητροπολιτικό πάρκο πρέπει να γίνει στο πρώην αεροδρόμιο και όχι αλλού;
Πόσο κοστίζει η δημιουργία και η συντήρησή του;
Πού/πώς θα βρεθούν τα χρήματα;
Πώς τελικά το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού μπορεί να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού προς όφελος όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου και της Αττικής;

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ
Δημήτρης Καλογερόπουλος

Οι Δήμαρχοι
Αλίμου Θάνος Ορφανός
Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης
Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης
  • Σε αντίθεση με όλους εσάς και τους επιστήμονες του ΕΜΠ και τις προτάσεις σας, εγώ γεννήθηκα μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, μεγάλωσα μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, και η πρόταση μου στήν κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ήταν και είναι σαφής,
  • Ο ρόλος του εκλεγμένου είναι να ακολουθεί τις προσταγές του πολίτη, εάν υπάρχει η τάση η διάθεση δικτατορίας εκλεγμένων, ''θα σας πετάξουμε στήν θάλασσα να ταισουμε τα ψάρια''.
  • Θέλω να πω με λίγα λόγια εγω ο αναρμόδιος πολίτης, οτι επιθυμία του συνόλου σχεδόν των πολιτών είναι να υπάρξει μια υλοποίηση αξιοποίησης του χώρου, που θα αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή, και μακροπρόθεσμα θα είναι οφελημένοι και οι ΟΤΑ, και οι δημότες, παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνούμε την οφέλεια και της χώρας.
  • Η πρόταση του πολίτη ήταν αρχικά να υπάρξει μια πίστα αγωνιστική, η οποία κοστίζει 30.000.000 ευρώ, η ελλάδα να μπορέσει επιτέλους να είναι ταυτόσημη σε όλους τους τομείς άλλων χωρών, και να υπάρχει ενίσχυση και του τουρισμού βασικού παράγοντα οικονομικής αντιστάθμισης, και οφέλεια των Δήμων και των Δημοτών, διότι ανεβαίνει η αντικειμενική  αξία των ακινήτων τους, και αλλάζει πρόσωπο η νότια Αθήνα.
  • Ενα μητροπολιτικό πάρκο θα είναι μια πηγή ζημιογόνα για το σύνολο των Δημοτών, τι θα κερδίσουν οι δήμοι, η χώρα, και το σύνολο των δημοτών;
  • Εδω δεν υπήρχε η δυνατότητα συντήρησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θα συντηρείτε ενα τεράστιο Μητροπολιτικό πάρκο;
  • Επιτέλους, πρέπει οι δημότες να καταλάβουν με επάρκεια οτι ένα μητροπολιτικό πάρκο μόνο εξοδα εχει και θα βαρύνει το σύνολο των κατοίκων.
  • Δεν θα κοροιδεύεται τους δημότες, συνολικά οι εκλεγμένοι δεν είχατε την δυνατότητα να στηρίξετε  ώστε να υπάρχει ενα μέσο στα ερτζιανά της νότιας Αθήνας.
  • Τέλος οι κύριοι του ΕΜΠ πληρώνονται για τις προτάσεις τους, οι κύριοι εκλεγμένοι επιθυμούν τον έλενχο διότι θα υπάρξουν μεγάλες μίζες απο τους εργολάβους κατασκευαστές, η δική μου πρόταση είναι δωρεάν, προιόν Πολιτισμού και αναβάθμισης.
  • Είναι βέβαιο στο 1000% ότι το 80% των δημοτών δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την εξέλιξη σε επίπεδο κοινωνίας η Δήμων, μόνο για το ατομό τους αποκλειστικά τους ενδιαφέρει.
  • Άρα ποιός, οι ποιοί είναι οι φορείς πολιτισμού διαχρονικά;
  • Ένα απο τα βασικά στοιχεία Πολιτισμού των Ελλήνων ήταν η Δημόσια Άποψη για όλα και για όλους.
Γιάννης Κουρδομένος

ΥΣ: Σύντομα θα κάνουμε κοινές διαπιστώσεις της ορθότητας απόψεων και προτάσεων των εκλεγμένων και του Δημότη με εντοπιότητα.

Το παρών αποστέλλεται στήν σημερινή Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μελέτη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και η αποψη του πολίτη. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">