ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προβλήματα στις πτήσεις αναμένεται να παρουσιασθούν αύριο

Προβλήματα στις πτήσεις αναμένεται να παρουσιασθούν αύριο, Τετάρτη, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), πλην των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας, το οποίο συζητείται αύριο στη Βουλή. Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προβλέπει τη μετονομασία της Γενικής Διεύθυνσης Αεροναυτιλίας σε Γενική Διεύθυνση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, ενώ καθορίζονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες της με βάση το ισχύον ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στην ΥΠΑ διατηρούνται τρεις Γενικές Διευθύνσεις και συγκεκριμένα: η Γενική Διεύθυνση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, η Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών και η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης.

Παράλληλα, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανάπτυξης των κρατικών αεροδρομίων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης ανωνύμων εταιρειών με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και αντικείμενο τη διοίκηση, αξιοποίηση και ανάπτυξη των κρατικών αερολιμένων. Οι νέες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα παραχώρησης δικαιωμάτων που αφορούν τη διοίκηση, αναβάθμιση, ανάπτυξη και λειτουργία των κρατικών αεροδρομίων σε ιδιωτικά νομικά πρόσωπα. Για το λόγο αυτό προβλέπεται η σύσταση Διεύθυνσης Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ακόμη, με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται: Το καθεστώς της παροχής επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling) στους 34 περιφερειακούς ελληνικούς αερολιμένες. Ζητήματα μεταφοράς προσωπικού (ιπτάμενοι χειριστές και μηχανικοί) από την πρώην Ολυμπιακή και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, πέραν της ΥΠΑ. Θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας από έκνομες ενέργειες. Το ύψος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, οι υπόχρεοι καταβολής και η διαδικασία είσπραξής του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προβλήματα στις πτήσεις αναμένεται να παρουσιασθούν αύριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">