ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας - Αναμένουν την έγκριση της επιδότησης

Καμία απολύτως ανησυχία δεν προκαλεί στους ιθύνοντες του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας το γεγονός ότι ο νέος Επενδυτικός Νόμος, που, ψηφίστηκε πρόσφατα από την ολομέλεια της Βουλής και ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το Μάρτιο (σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που παρέσχε ο αρμόδιος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης), δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο συγκεκριμένο μεγάλο έργο της περιοχής, η υλοποίηση του οποίου προσδοκάται εδώ και πολλά χρόνια.

Και τούτο διότι, σύμφωνα με πληροφορίες , προερχόμενες από κύκλους της εταιρείας, το έργο ούτως ή άλλως έχει ενταχθεί στον προηγούμενο Αναπτυξιακό. Επομένως, το μόνο που αναμένεται πλέον να γίνει είναι να επικυρωθεί στη Βουλή η επιδότησή του. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι μετέφεραν διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, βάσει των οποίων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι υπήρξαν κι εκείνοι που ήταν διατεθειμένοι να προβούν και σε επίσημες ανακοινώσεις για την αίσια έκβαση του ζητήματος, αλλά τους απέτρεψαν οι... ψυχραιμότεροι, έχοντας, προφανώς, κατά νου ότι στην Ελλάδα ποτέ και για κανένα έργο δεν θα πρέπει να είμαστε σίγουροι, όσες υποσχέσεις κι αν μας έχουν δοθεί, πριν το δούμε με τα μάτια μας να δρομολογείται.

θα διαπιστώσουμε αν, τουλάχιστον αυτή τη φορά, οι υποσχέσεις που παρέχονται θα έχουν αντίκρισμα ή όχι.
  • Η άποψη μου είναι να περιμένουν διότι υπάρχει ενδεχώμενο αλλαγών, αυτό περιμένουμε δεκαετίες, διότι την δεκαετία του 1970 το πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού ήταν σε λειτουργία. Όλοι τότε θεωρούσαν οτι είναι ο καταλληλότερος χώρος για δημιουργία μελλοντικής πίστας, και βάση του ότι σήμερα εχουν δημιουργηθεί καλύτερες προϋποθέσεις, σε κοντινή απόσταση υπάρχει το μετρό, υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, το σύνολο των ΜΜΕ, το σύνολο μέσων μεταφοράς, κ.α. πληρεί καλύτερες προδιαγραφές ο χώρος τοποθεσία.
  • Το ζήτημα άπτεται απόλυτα Κυβερνητικού χειρισμού και σχεδιασμού.
  • Μπορούν οι αρμόδιοι να καλέσουν μια επιτροπή της FIA ώστε να διαπιστώσουν εάν η Πάτρα η ο χώρος του πρώην αεροδρομίου ως τοποθεσία πληρεί τους όρους και προδιαγραφές της.
  • Αδιαφορώ για τις όποιες εξελίξεις, την αλήθεια την γνωρίζουν όλες και όλοι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας - Αναμένουν την έγκριση της επιδότησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">