ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία

Μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δέκα ετών ξεκινούν από αύριο οι φαρμακοποιοί σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι και σε συνεδρίασή τους χθες απέρριψαν τελικά στο σύνολό του το σχέδιο νόμου που σε λίγες μέρες καταθέτει η κυβέρνηση και αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου -παρουσία των προεδρείων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά- ελήφθη η απόφαση να προκηρυχθούν τριήμερες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες ως «απάντηση» στιες προωθούμενες αλλαγές.

Πρακτικά, λοιπόν, οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα πρέπει να γνωρίζουν πως τόσο την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, όσο και την Πέμπτη και την Παρασκευή 20 και 21 Ιανουαρίου, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο από τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα φαρμακεία.

Βάσει της απόφασης του ΠΦΣ, εξάλλου, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ενώ όπως έγινε γνωστό, σε τρεις εβδομάδες θα συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και την πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος και στο ίδιο κείμενο «απορρίπτει στο σύνολό του το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο». Τη μήνιδα των φαρμακοποιών, πρέπει να σημειωθεί, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων (ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους από 1.500 που ισχύει σήμερα), αλλά και απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.

Αντίθετους βρίσκει, επίσης, τους φαρμακοποιούς – το «πράσινο φως» που δόθηκε για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τόσο το Σάββατο, όσο και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, ενώ αντίθετα, κοντά στο συμβιβασμό είχαν φθάσει οι δύο πλευρές σε ό,τι αφορά το rebate.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">