ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

''Αλλαγή'' του νόμου περί ευθύνης υπουργών στα ''όρια'' που επιτρέπει το Σύνταγμα

Αλλά στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα

Σε νομοθετικές πρωτοβουλίες θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθεί και η πρωθυπουργική εντολή να τιμωρηθούν οι επίορκοι πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί. Μετά τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για το πόθεν έσχες των πολιτικών, επόμενο βήμα είναι η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στα όρια που το επιτρέπει το Σύνταγμα.

Το φιάσκο, άλλωστε, της υπόθεσης του Βατοπεδίου με την παραγραφή των ευθυνών πολιτικών προσώπων και το ορατό ενδεχόμενο το ίδιο ακριβώς να συμβεί με την υπόθεση Siemens έχουν θορυβήσει το Μαξίμου, το οποίο δέχεται πιέσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από την Ευρώπη να υπάρξουν παραδειγματικές κυρώσεις κατά όσων «πλούτισαν σε βάρος του λαού», όπως συνηθίζουν να λένε δημόσια και κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχουν αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού να χειριστούν από κοινού ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης και ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος - ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο εμπνευστής της συνταγματικής ρύθμισης για το νόμο περί ευθύνης υπουργών στην αναθεώρηση του 2001.

Τελευταία - αλλά όχι έσχατη - παρέμβαση θα είναι ο νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος προς το παρόν έχει «παγώσει» και στο παρασκήνιο λέγεται πως ο χρόνος κατάθεσής του στη Βουλή συναρτάται άμεσα με το χρόνο των εκλογών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ''Αλλαγή'' του νόμου περί ευθύνης υπουργών στα ''όρια'' που επιτρέπει το Σύνταγμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">