ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Yπουργείο Πολιτισμού - «After» στο μουσείο της Ακρόπολης τις Παρασκευές


  • Από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

    Επίσης, το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του μουσείου θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή έως τα μεσάνυχτα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό μενού από πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

    Λέιζερ για τις Καρυάτιδες

    Παράλληλα, το μουσείο ξεκίνησε την εφαρμογή ενός προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον καθαρισμό από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με χρήση τεχνολογίας λέιζερ, την απομάκρυνση των φθοροποιών παραγόντων, τη στερέωση των επισφαλών περιοχών του μαρμάρου, τη δομική αποκατάσταση και την τεκμηρίωση της διατήρησης των γλυπτών.

    Το Μουσείο Ακρόπολης επέλεξε να μην απομακρύνει τις Καρυάτιδες από τις αίθουσες του Μουσείου και να μην υποβάλλει τα γλυπτά στην περιπέτεια μιας επιπλέον μεταφοράς. Ταυτόχρονα επιθυμεί να φέρει τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με διαδικασίες που έως τώρα γίνονταν σε απροσπέλαστα εργαστήρια συντήρησης.

    Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στις 8 το βράδυ, ο ειδικευμένος συντηρητής Κώστας Βασιλειάδης θα παρουσιάσει τη διαδικασία καθαρισμού των Καρυατίδων στο κοινό.
Γλυφάδα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

O Πολιτισμός των απολίτιστων σε μια Πόλη με ιστορία χιλιετιών, διότι άλλοι ανακαλύπτουν το φεγγάρι με καθυστέρηση  και παρουσίαση life style, και άλλοι θεωρούν την εμπορευματοποίηση πλαίσιο πολιτισμού, αυτό που ήταν αντίθετο της ιδεολογίας των ιδρυτών του.

Όσοι και όσες γνωρίζουν, έχουν την παιδεία, οι υπόλοιποι/ες απλά ακολουθούν μιμητικά πρότυπα ισοπέδωσης του Πολιτισμού.

Η Αλήθεια των Ελλήνων ήταν αυταπόδεικτη μέσω των πρότυπων υλοποιήσεων τους σε όλους τους τομείς, οι οποίες ήταν στήν βάση αξιών, οχι εμπορευματοποίησης.

(Δημο κρατία, δωρεάν για όλο τον πλανήτη, Αθλητισμός, δωρεάν για όλο τον Πλανήτη, Επιστήμες, δωρεάν για όλο τον πλανήτη, Υψηλή Νόηση, δωρεάν για όλο τον πλανήτη, αυτός ήταν ο Ελληνικός Πολιτισμός, αυτόν που αναγνώρισαν και ακολούθησαν σχεδόν όλοι. Γλυφάδα fm 1977 - 2004 )

(Αυτή είναι η ουσία διαχρονικά του Πολιτισμού, και οχι υλοποιήσεις ντενεκεδένιες η πέτρινες.)

(Oυσιαστικά είχαμε κάπηλους του Πολιτισμού και σε τοπικό επίπεδο Πόλης στη Γλυφάδα οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είχαν τις στοιχειώδεις γνώσεις, απλά ήταν οπαδοί μιμητισμού, και το λιγότερο ανεύθυνοι θέσεων πλαισίωσης.)

Σήμερα υπάρχουν μόνο κάπηλοι της Δημο κρατίας, και του Πολιτισμού, και αναμένω τις κινήσεις του σημερινού Δημάρχου κ.Κόκκορη Δημόσια, για τον επόμενο οι επόμενους στον τομέα Πολιτισμού, και τον τομέα Ενημέρωσης του Δήμου.

(Πολιτισμός ίσον οι προτάσεις μου σε αρμοδίους ώστε να υπάρξει η γέφυρα, είναι η μόνη οδός.)

Γιάννης Κουρδομένος

Το παρών αποστέλλεται στόν Πρωθυπουργό, και τον Δήμαρχο Γλυφάδας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Yπουργείο Πολιτισμού - «After» στο μουσείο της Ακρόπολης τις Παρασκευές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">