ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρήστος Παπουτσής : Aπόφαση 1 εκατ. ευρώ επικήρυξης για τον Παλαιοκώστα


Ένα εκατομμύριο ευρώ θα λάβει όποιος δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταζητούμενου Βασιλείου Παλαιοκώστα. Η επικήρυξη του καταζητούμενου ανακοινώθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών, Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η αστυνομία διαβεβαιώνει πως για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 170, 1964, 1014 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής


Ένας από τους πιο γνωστούς κακοποιούς που έχουν δράσει ποτέ στη χώρα, ο διαβόητος Βασίλης Παλαιοκώστας, κρύβεται σύμφωνα με την Αστυνομία πίσω από την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο φάκελο, που τίναξε στον αέρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σκότωσε τον υπασπιστή του τότε υπουργού, Γιώργο Βασιλάκη!!!

Οι αναπάντεχες εξελίξεις, που ανατρέπουν όλα τα δεδομένα για την δράση του γνωστού κακοποιού, που παρά τα δεκάδες χρόνια που ζει στην παρανομία δεν είχε σκοτώσει ποτέ κανέναν, έρχεται από την άλλη να «δικαιώσει» το δόγμα που υποστηρίζει χρόνια τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι «κοινό ποινικό έγκλημα και τρομοκρατία, συνδέονται»…

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι δακτυλικό αποτύπωμα του 45χρονου σήμερα «πεταλούδα», βρέθηκε πάνω στον επιστολικό φάκελο που απεστάλη στο υπουργείο και έσκασε στα χέρια του 53χρονου αστυνομικού…

Χθες, ο 13ος Ανακριτής Αθηνών, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, βάσει του οποίου κατηγορείται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη». Εύλογα βεβαίως εδώ, ανακύπτουν ερωτηματικά, του τύπου, πώς αποκαλύφθηκε η «ταυτότητα» του αποτυπώματος, 8 μήνες μετά την έκρηξη, που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τόσο ισχυρή που ισοπέδωσε όλο το γραφείο του υπασπιστή και οι αστυνομικοί έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για να περισυλλέξουν έστω κάποια υπολείμματα. Επιπλέον, αν και στην αρχή για την επίθεση αυτή είχαν «φωτογραφηθεί» οι «Πυρήνες της Φωτιάς», κανείς ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη ονομαστικά, εκτός από μία ανυπόγραφη προκήρυξη...

Επιπλέον, στο ίδιο ένταλμα συλλήψεως αναφέρεται ότι, ο Βασίλης Παλαιοκώστας, είναι ο δράστης της προχθεσινής συμπλοκής με αστυνομικούς έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο συνοδηγός περιπολικού της Τροχαίας της περιοχής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Αστυνομίας «αποτυπώματα του Βασίλη Παλαιοκώστα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε προχθές (06.02.2011) το μεσημέρι έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο κατά αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Η εξερεύνηση του αυτοκινήτου και των αντικειμένων που εγκαταλείφθηκαν σ’αυτό συνεχίζονται.»

Μετά τις νεότερες αποκαλύψεις, τις έρευνες για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα, έχει αναλάβει πια η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας…

22 χρόνια είναι ο μόνιμος "πονοκέφαλος" της ΕΛ.ΑΣ.

Μπορεί να έχει συνδέσει την εγκληματική του δράση με απαγωγές και ληστείες, σίγουρα όμως το μεγαλύτερό του κατόρθωμα είναι η αναμφισβήτητη ικανότητά του να ξεφεύγει από τους διώκτες, αλλά και τους «δεσμώτες» του.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας πέρα από "Σύγχρονος Νταβέλης" –τίτλος που μοιράζεται με τον μεγαλύτερο αδελφό του Νίκο και συνεργό στο έγκλημα– είναι και ένας σύγχρονος «Χουντίνι»… Γι’ αυτό άλλωστε και εδώ και 22 χρόνια είναι ο μόνιμος «πονοκέφαλος» της ΕΛ.ΑΣ. και η σύλληψή του αποτελεί πάντοτε «ζήτημα τιμής».

Πρώτη φορά ο Βασίλης Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται το 1986 σε ηλικία μόλις 20 ετών αλλά δεν πτοείται… Στο ενεργητικό των δύο αδελφών… ξεχωρίζει η απαγωγή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαΐτογλου το 1995, ενώ αναρίθμητες είναι οι ληστείες που έχουν καταγραφεί στο… ενεργητικό τους από δεκάδες Α.Τ. της χώρας. Σημαντικότερη βέβαια ήταν η ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Καλαμπάκα το 1992. Παράλληλα ο Βασίλης μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά.

Αυτό πάντως που θα θυμούνται σίγουρα οι περισσότεροι είναι οι αποδράσεις του κατά τα 22 χρόνια δράσης του. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας βοήθησε τουλάχιστον μια φορά τον αδελφό του να αποδράσει από τις φυλακές της Λάρισας το 1980, ενώ ο ίδιος αποδρά πρώτη φορά το 1991 από τις Φυλακές Χαλκίδας. Ακολουθούν οι δύο αποδράσεις του από τις Φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο και με «συνεπιβάτη» τον Αλκέτ Ριζάι.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και εάν από την ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζονται ως «άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί», ακόμη και εάν είναι οι μόνοι «ποινικοί» που έχουν επικηρυχθεί, μέχρι σήμερα δεν έχουν στο… ενεργητικό τους καμία δολοφονία.

Εγω γνωρίζω την τρομοκρατία και δολοφονία πολιτών απο αυτούς που υποτίθεται οτι εκπροσωπούν και προστατεύουν τους πολίτες, και κοινά αμοιβόμενοι.

Δεν αντιλαμβάνομε για ποιό λόγο καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν καταδότη για την σύλληψη ενός, όταν υπάρχουν δεκάδες ληστές εντός του κοινοβουλίου και της πολιτικής, τους οποίους επικύρηξαν οι πολίτες και καλύπτουν οι μετέχωντες της πολιτικής.
  • Ποιός νομιμοποιεί την απόφαση των υπουργών;
  • Kαι πότε πάρθηκε μια απόφαση κυβερνητική αρμοδίων ενημερωμένων υπουργών να διευθετήσουν την περίπτωση πολίτη που τον λήστευε το Κράτος;
  • Βάση αυτών που ισχύουν και γνωρίζουμε ως μονοδιάστατες ενέργειες τροφής ΜΜΕ, για κάλυψη στηλών και ενασχόληση των πολιτών με θέματα που αποπροσανατολίζουν απο τα δεδομένα πάγια προβλήματα της καθημερινότητας τους, αποδυκνύεται το μέγεθος των μη δημοκρατών πλαισιωτών αρμοδίων, των δυο μέτρων και σταθμών.

    Αποδεδειγμένα ακολουθούν πεπατημένη που σε καμμία περίπτωση δεν διέπει Δημοκράτη.
    Υπεραπλουστευτικά, δεν μπορείς να ανοίγεις τους οφθαλμούς μόνο κατά αυτού που ληστεύει το κράτος, πρέπει και είσαι υπόχρεως να ανοίγεις τους οφθαλμούς και στις περιπτώσεις που πολιτικοί χειρισμοί οδήγησαν το κράτος να ληστεύει τον πολίτη.
To υπογραμμίζω διότι θα κληθούν νομότυπα οι εκλεγμένοι τοπικά στην Γλυφάδα, και ο περιφερειάρχης να απαντήσουν.


Γιάννης Κουρδομένος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed:
Χρήστος Παπουτσής : Aπόφαση 1 εκατ. ευρώ επικήρυξης για τον Παλαιοκώστα
Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">