ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 11.2.2011 Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω


Ο πάνσοφος Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος, είπε ότι «ποτέ δεν μπορείς να περπατήσεις στον ίδιο ποταμό δύο φορές». Όταν ο Ηράκλειτος έκανε αυτήν την δήλωση ήθελε να εξηγήσει τη φυσική τάξη της αλλαγής.

 Ο συλλογισμός του ήταν ότι, εάν κάποιος περπατήσει σε έναν ποταμό μια φορά και επιστρέψει κάποια άλλη στιγμή, για να πατήσει σε αυτό που θεωρεί ότι είναι ο ίδιος ποταμός, τότε θα έχει κάνει λάθος συλλογισμό, δεδομένου ότι τα ύδατα του ποταμού έχουν αλλάξει.

Τα νερά του ποταμού στα οποία το άτομο περπάτησε την πρώτη φορά, έχουν ήδη ρεύσει, και νέα έχουν έρθει. Ο ποταμός έχει αλλάξει, το ίδιο και ο άνθρωπος.

Κάποια πράγματα πρέπει οι πολιτισμένοι και έντιμοι εκπρόσωποι των πολιτών, να τα διευθετούν σε δημοκρατική βάση τον κατάλληλο χρόνο.

Ετεροχρονισμένα όσες προσπάθειες και να γίνουν σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αντισταθμίσουν το πλαίσιο που διαμόρφωσαν.
 
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, αφιερώνω την ανάρτηση σε όλους και όλες στη Γλυφάδα, σε μια πόλη που διαχρονικά διέπεται απο ελλειματική Δημοκρατία, ακριβώς το μοντέλο ελλειματικής Δημοκρατίας που υπάρχει σε επίπεδο χώρας με το σύνολο των κομμάτων και πολιτευτών.

Εχω πει δημόσια χιλιάδες φορές ποιά είναι η ουσιαστική Δημοκρατία, και ποιά είναι η διαμορφωμένη ακόμα και σήμερα που οι εκλεγμένοι γνωρίζουν την αποστροφή του 60% των πολιτών.

Αντί να κρούει ο κώδωνας κινδύνου στις συνειδήσεις αρχικά κάποιων, για την δομή ενός δημιουργήματος που δεν εκφράζει την πλειοψηφία, συνεχίζουν φανατικά να συντηρούν τον αναχρονισμό και πρακτικές που υποβαθμίζουν περισσότερο την Δημοκρατία.

Δεν μπορείς να περπατήσεις στον ίδιο ποταμό δύο φορές, και πρέπει να υπάρξει κοινή αντίληψη ειδικά σε αυτούς που επιζητούν ρόλους εκπροσώπησης, οτι εάν δεν αντιληφθούν με επάρκεια οτι τα ύδατα του ποταμού έχουν αλλάξει, και πρέπει να αλλάξουν την νοοτροπία τους άμεσα, στο τέλος αυτής της πορείας θα υποστούν τον απόλυτο εμπαιγμό και εξευτελισμό.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 11.2.2011 Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">