ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοροϊδεύουν απροκάλυπτα το λαό

Στο φόντο της δρομολογημένης παράδοσης στο κεφάλαιο της δημόσιας γης, των κρατικών υποδομών και επιχειρήσεων, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί σαν προστάτης (!) δήθεν της δημόσιας περιουσίας, εμπαίζοντας και προκαλώντας τα λαϊκά στρώματα.

Μέσω του σχεδίου «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει σε επιχειρηματικούς ομίλους μέσω «μακροχρόνιων συμβάσεων» χιλιάδες στρέμματα γης, ακίνητα του Δημοσίου και το φυσικό πλούτο της χώρας.

«Οι μακροχρόνιες συμβάσεις είναι και νόμιμες, αλλά πολλές φορές είναι και απαραίτητες. (...) Οι μισθώσεις είναι μία σημαντική σχέση που την προβλέπει το Αστικό Δίκαιο για όλους και μεταξύ ιδιωτών και μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών φυσικά», είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Μέσω των μακροχρόνιων συμβάσεων, η κυβέρνηση θα προσφέρει σε Ελληνες και ξένους κεφαλαιοκράτες έτοιμες υποδομές και γη για να αναπτύξουν τις χρυσοφόρες μπίζνες τους.

Ο Γ. Πεταλωτής ισχυρίστηκε και χτες ότι η κυβέρνηση δεν «πουλάει δημόσια γη» και υποστήριξε ότι με νόμο που θα καταθέσει «θα απαγορεύει την πώληση, τη μεταβίβαση και την ανταλλαγή». Μάλιστα, ο ίδιος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «περιουσία του ελληνικού λαού»!

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι η «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για τη μείωση του δημόσιου χρέους» είναι «επιβεβλημένη». Η «συμφωνία» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, όπως αποτυπώνεται και μέσα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, είναι για πώληση δημόσιας γης και υποδομών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοροϊδεύουν απροκάλυπτα το λαό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">