ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Δημόσιο θα πωλεί ακίνητα προερχόμενα από πλειστηριασμούς ή από φοροδιαφυγή


«ΠAPAΘYPO» για πώληση ακίνητης περιουσίας που περιέρχεται στην κατοχή του Δημοσίου από πλειστηριασμούς ή από φοροδιαφυγή άφησε χθες από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα γίνει με μακροχρόνια μίσθωση 30, 40 ή 50 ετών, με τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος και τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή, όπως στην περίπτωση του Ελληνικού. «Δεν πουλάμε το Ελληνικό», τόνισε, «εκμεταλλευόμαστε το Ελληνικό».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τα κόμματα σε διάλογο, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση σε όλα τα κρίσιμα θέματα όπως η μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων, πρόσκληση στην οποία έσπευσε να απαντήσει θετικά ο Γ. Καρατζαφέρης.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (που ψηφίζεται σήμερα) ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ενόχλησή του για τη στάση των εκπροσώπων της τρόικας, λέγοντας πως «ξεπέρασαν τον ρόλο τους και υπερέβησαν τα εσκαμμένα», αφού «ανακοίνωσαν μονομερώς θέματα που αφορούν μόνο την ελληνική κυβέρνηση».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως δεν θα επαναληφθεί αυτή η πρακτική των συνεντεύξεων, σημειώνοντας πως «αυτού του είδους η διαδικασία δεν θα ξανασυμβεί». «Αν δεν είχε γίνει η συνέντευξη, η κυβέρνηση θα είχε τη δυνατότητα να εξηγήσει πώς θα το κάνει και με ποιο στόχο. Η ευκαιρία αυτή δεν μας δόθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. για «αβάσταχτη ελαφρότητα, απύθμενο λαϊκισμό και τεράστια υποκρισία», κατηγορώντας τον Α. Σαμαρά ότι το περασμένο καλοκαίρι στο Ζάππειο ζητούσε «να κάνουμε μνημονιακή υποχρέωση» την άντληση 50 δισ. ευρώ μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας εντός δύο ετών. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως η πρόταση της κυβέρνησης για την άντληση 50 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια «δεν είναι μνημονιακός στόχος», αλλά «ρεαλιστικός και φιλόδοξος».

Από τη Ν.Δ., ο Μ. Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι ψεύδεται και τον κάλεσε είτε να ζητήσει συγγνώμη είτε να παραιτηθεί, ενώ ο Χρ. Σταϊκούρας απέρριψε τον διάλογο, λέγοντας πως η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική της.

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμφισβήτησε το καθεστώς της μακροχρόνιας μίσθωσης, υποστηρίζοντας πως δεν θα υπάρχει ελληνική ιδιοκτησία αν παραχωρηθούν δάση και βουνά για 99 χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως θα συμμετέχει στον διάλογο και κάλεσε τη Ν.Δ. να κάνει το ίδιο, προσθέτοντας πως «αν αποτύχει ο Παπακωνσταντίνου, θα αποτύχει και η Ελλάδα».

Για «ψευτολεονταρισμούς» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει στην εκποίηση, προσθέτοντας πως στο ECOFIN του Δεκεμβρίου είχε αποφασιστεί η πώληση ακίνητης περιουσίας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Δημόσιο θα πωλεί ακίνητα προερχόμενα από πλειστηριασμούς ή από φοροδιαφυγή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">