ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιώργος Πεταλωτής - Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Στο θέμα της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε συγκεκριμένα ζητήματα επανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κυβερνητική απόφαση η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Τα 50 δισ. ευρώ είναι δική μας απόφαση να τα βάλουμε ως στόχο. Έναν στόχο ο οποίος είναι ενδεικτικός» εξήγησε.

«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι η «ιστορία γράφεται από τους παρόντες, ποτέ από τους απόντες, τους ευθυνόφοβους και τους κρυμμένους».

Σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, λέγοντας ότι τα σενάρια αυτά τα διακινεί η ΝΔ, για να περιχαρακώσει τα στελέχη της, τους βουλευτές της και τον κόσμο.

«Αυτός ο ανεύθυνος και εύκολος λόγος είναι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών» τόνισε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ΝΔ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «εμείς την πρόσκληση την απευθύνουμε γιατί την πιστεύουμε στην ουσία».

Συμπλήρωσε ότι η πρόσκληση δεν γίνεται για προσχηματικούς λόγους, αλλά διότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει εθνικούς στόχους «και για αυτό βάζουμε ένα πρόγραμμα έως το 2015 για το οποίο θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συνεννοηθούμε πώς θα πορευτούμε μετά το 2013».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, τέλος, ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ως «ενδεικτικό» και «ρεαλιστικό» στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιώργος Πεταλωτής - Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">