ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανοιχτά τα ιατρεία του ΙΚΑ από τη Δευτέρα

Κανονικά θα λειτουργούν και πάλι από μεθαύριο, Δευτέρα, τα ιατρεία του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα, μετά τη χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του Ιδρύματος, οι οποίες διήρκεσαν δύο εβδομάδες.


Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν επίσης χθες η Ε.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών (ΙΣΑ) και Πειραιώς (ΙΣΠ), ενώ έληξε χθες και η κατάληψη του αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας.

Στην απόφασή της η Ε.Γ. της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ αναφέρει ότι θα προσπαθήσει με δικαστικές προσφυγές, δράσεις και κινητοποιήσεις να ακυρώσει στην πράξη τον νέο νόμο για την Υγεία, ενώ μεταξύ των δράσεων τις οποίες θα προωθήσει είναι "η δικαστική διεκδίκηση της κατοχύρωσης και της εφαρμογής του εικοσάλεπτου χρόνου εξέτασης για κάθε ασθενή στο ΙΚΑ μέσα και από τα τηλεφωνικά ραντεβού".

Η απόφαση της Ε.Γ. της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ σημειώνει επίσης: "Η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στους γιατρούς επιλογής τους και οι αμοιβές των γιατρών μέσα από συλλογικές συμβάσεις 'κατά πράξη και περίπτωση' και όχι με απαξιωτικές συμβάσεις στα επίπεδα του ΟΑΕΕ αποτελούν ζητούμενα για τον ιατρικό κόσμο και οποιεσδήποτε 'εκπτώσεις' με δήθεν πρωτοβάθμια περίθαλψη, μέσα από τέτοιου τύπου ενοποιήσεις ταμείων όπως του πολυνομοσχεδίου, αποτελούν άλλοθι δραστικής μείωσης των δαπανών Υγείας".

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημ. Βαρνάβας τόνισε μεταξύ άλλων: "Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή αποφάσισε να καταστήσει νόμο του κράτους το ψευδεπίγραφο πολυνομοσχέδιο 'διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία...', μνημείο ουσιαστικής υποταγής της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις εντολές της τρόικας και τις κατευθύνσεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου για την Υγεία.

Μεγάλες μάζες κατοίκων της χώρας ωθούνται σε πενιχρές συνθήκες διαβίωσης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί με την επικείμενη θεσμοθέτηση της περικοπής του νοσοκομειακού επιδόματος και του επιδόματος βιβλιοθήκης θα υποστούν μια επιπλέον δραματική μείωση των αποδοχών.

Ο νέος νόμος βάζει οριστική ταφόπλακα στη κλαδική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών, διαιωνίζει το εφημεριακό χάος, συνεχίζει την εξαπάτησή μας για τις προσλήψεις, για τα αυτοτελή ΤΕΠ, προετοιμάζει τις συγχωνεύσεις, κάνει ρουσφέτι στους πανεπιστημιακούς γιατρούς για τη διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου και στη γνωστή ομάδα των συντονιστών διευθυντών που θέλει να έχει απόλυτη εξουσία στο 'φέουδό της', παραχωρεί τις προμήθειες και το φάρμακο στα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανοιχτά τα ιατρεία του ΙΚΑ από τη Δευτέρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">