ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σαμαράς: Oχι ξεπούλημα ούτε απώλεια κυριότητας

Τρεις παραμέτρους που χρειάζονται για να υπάρξει η εμπέδωση της διαφάνειας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε ημερίδα για τη διαφάνεια.

«Αν εξαλείψουμε τις στρεβλώσεις στο πολιτικό σύστημα, αν αρχίσουμε να εξαλείφουμε τις στρεβλώσεις στην Οικονομία κι αν αποκαταστήσουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς με εσωτερικές «βαλβίδες ασφαλείας», τότε η διαφάνεια θα αποκατασταθεί και η διαφθορά θα ελαχιστοποιηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα τόνισε πως η χώρα χρειάζεται ισχυρούς και άτεγκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε ο επίορκος δημόσιος λειτουργός αλλά και ο διεφθαρμένος πολιτικός να βρίσκονται και να τιμωρούνται.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει, έτσι ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να αποτελούνται από ανώτατους δικαστικούς καθώς, όπως τόνισε, και οι ελέγχοντες πρέπει να ελέγχονται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πως έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για να διερευνηθεί από ειδικό σώμα δικαστικών το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974, με σημεία αναφοράς την αρχή της πολιτικής τους σταδιοδρομίας και το τέλος.

«Η πρόταση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση στην κοινωνία. Και πολύ πέρα από το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία. Και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης ακόμα. Αλλά επισήμως η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει. Αναμένουμε, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Δημόσια περιουσία

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι το κόμμα του είχε πει εξαρχής ότι «μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όχι με ξεπούλημα ούτε με απώλεια κυριότητας. Ξεκάθαρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση που κρατά στο θέμα, συνδέοντας μάλιστα την υπόθεση με την έλλειψη διαφάνειας.

«Γιατί υπάρχουν τεράστια περιουσιακά στοιχεία που ερημώνουν, παραμένουν επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένα και απαξιώνονται, ενώ το δημόσιο βουλιάζει στα ελλείμματα και στα χρέη;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για «τρωκτικά» και «καταπατητές».

«Υπάρχουν 'τρωκτικά' που τα σφετερίζονται ενώ υπάρχουν καταπατητές ή επίδοξοι καταπατητές που τα έχουν ήδη αρπάξει ή καραδοκούν να τα αρπάξουν. Γι’ αυτό δεν θέλουν να αλλάξει το καθεστώς της τεράστιας περιουσίας που παραμένει αδρανής» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του εξέφρασε την εκτίμηση πως η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση αν αποκαταστήσει τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

* Ικανοποίηση προκάλεσαν στη ΝΔ τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να έχει «κλείσει» στη μία μόλις μονάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 33%, έναντι 32% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΝ με 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σαμαράς: Oχι ξεπούλημα ούτε απώλεια κυριότητας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">