ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παναθηναϊκός: Προχωράει σε καταγγελία στην UEFA

Σε καταγγελία του Ολυμπιακού στην UEFA θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός, όπως αποφασίστηκε από το έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού», Δημήτρης Γόντικας, εξήγησε πως η καταγγελία του Παναθηναϊκού θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν άνθρωποι του συλλόγου.

Εκτός της καταγγελίας ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε σε άλλες επτά αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Είναι οι πραγματικοί νικητές του ντέρμπι», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του και συνέχισε:

«1) Απαιτούμε τη διαγραφή όχι μόνο των τριών διαιτητών και του 4ου και των παρατηρητή. 2) Θα σταλεί πλήρης φάκελος στην ΕΠΟ με όλο το οπτικό υλικό που έχουμε για να πάει στην ΟΥΕΦΑ 3) Θα ζητηθεί η σύγκλιση εκτάκτου Δ.Σ στην Σούπερ Λιγκ για να τοποθετηθεί επί των θεμάτων και γιατί θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. 4) Σε πολύ μικρό διάστημα θα καταθέσουμε προτάσεις θεσμικών αλλαγών γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. 5) Υπάρχει συνεργασία και με άλλες ΠΑΕ. 6) Ξεκίνησαν οι ποινικές διαδικασίες. Κλήθηκαν πέντε άτομα της ΠΑΕ, ενώ έχει υπάρξει παρέμβαση και της εισαγγελίας Πειραιώς. 7) Όλο το Δ.Σ και οι παίκτες μας έκαναν έκκληση στον κόσμο να είναι συνολικά στο γήπεδο το Σάββατο. Θέλουμε να συμπαρασταθούν στους παίκτες μας. Είναι πραγματικοί νικητές και αξίζουν συγχαρητήρια. 8).Κυκλοφόρησε ανακοίνωσε του κ.Μαρινάκη, θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση. Δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση. Περιμένουμε την εφαρμογή των νόμων. Αν αυτό δεν γίνει, ο Παναθηναϊκός θα επανεξετάσει την στάση του».

Όπως δηλώνεται και στις αποφάσεις, στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη συγγνώμη του Βαγγέλη Μαρινάκη και αρνούνται τη πρόσκληση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού για συνάντηση, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Αντιθέτως, ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία των «ερυθρολεύκων» από τα όργανα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη των «πρασίνων» να δείξουν πυγμή σχολίασε κατά την αποχώρησή του από το Δ.Σ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει πυγμή. Έχει 100 χρόνια ιστορία. Δεν μπορεί κάθε τυχάρπαστος να παίζει με αυτόν τον σύλλογο. Όλοι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται ο κόσμος να ψηφίζει νόμους και να μην εφαρμόζεται. Το ίδιο έγινε στο μπάσκετ».

Γραπτή ανακοίνωση, αντί δηλώσεων στις κάμερες, προτίμησε να εκδώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η φαρσοκωμωδία του Ελληνικού ποδοσφαίρου καλά κρατεί. Η απόπειρα εξυγίανσης του ελληνικού πρωταθλήματος με τη δημιουργία της superleague με θυσίες (αγωνιστικές και οικονομικές) ήταν ένα μικρό και ελπιδοφόρο διάλειμμα. Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο επέστρεψε δριμύτερο στο παρελθόν.

"Eπιφανείς" παράγοντες αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο υπό το πρίσμα προσωπικών συμφερόντων και τυφλού οπαδισμού αδιαφορώντας για τη γενικότερη εικόνα του αθλήματος και τον ρόλο τους σε αυτό. H συστηματική και μεθοδική αυτή αποδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκαλεί τον φίλαθλο κόσμο και την ελληνική κοινωνία.

H στάση και οι θέσεις μου απέναντι στη βία και στο παρασκήνιο είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Μάλιστα, κατά καιρούς έχω επικριθεί και γίνει αποδέκτης ειρωνικών σχολίων για τις ενέργειες και την στάση μου αυτή.

Για μία ακόμη φορά, θα ακούσουμε για βαθιές τομές, παραδειγματικές τιμωρίες και ότι πρέπει όλοι να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι δεδομένη και λυπηρή. Αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα εως εδώ είναι υπεύθυνοι και ας τα αντιμετωπίσουν. Ας μην παριστάνουν λοιπόν τους έκπληκτους κάθε φορά που βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παναθηναϊκός: Προχωράει σε καταγγελία στην UEFA Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">