ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aπολύσεις στον 902 tv, στον ΣΚΑΙ, στη wind, στη VODAFONE


Συγκεκριμενα απολυθηκαν 5 τεχνικοι κι ενας δημοσιογραφος δηλωσε παραιτηση.Ετσι οι απολυσεις στην εν λογω επιχειρηση φτασαν αισιως τις 17(!)μεσα σε 3 μηνες.Τα συγχαρητηρια μου προς το σωματειο (ΕΤΙΤΑ)που εχει κατεβασει τα βρακια του και υποδεικνυει μαλιστα και ποιοι πρεπει ν απολυθουν(αληθεια πιστευετε οτι θα μπορειτε να κυκλοφορειτε στο δρομο χωρις να σας φτυνουν?).Τα συγχαρητηρια μου επισης προς την επιχειρηση ΚΚΕ Α.Ε. που αυτες τις δυσκολες μερες δειχνει τον δρομο στ αφεντικα για το ξεπερασμα της κρισης.


Στον ΣΚΑΙ

Μεταξύ αυτών ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο δημοσιογράφος που επιμελείτο την ραδιοφωνική εκπομπή Infowar. Η εκπομπή ήταν ξεκάθαρα αντισυστημική και ασκούσε πολύ καλά στοιχειοθετημένη κριτική στον καπιταλισμό και στον ιμπεριαλισμό. Είναι μεγάλο πλήγμα για την ενημέρωση.

Να θυμίσουμε ότι αυτόν τον καιρό ο Άρης Χατζηστεφάνου τελειώνει την παραγωγή του ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν και έχει χρηματοδοτηθεί εξ'ολοκλήρου από το κοινό. Δηλαδή με ένα σύστημα συνεταιριστικής παραγωγής.

Νεες απολυσεις στη wind

Ηδη έχουν απολυθεί πάνω από 15 άτομα από διάφορα τμήματα της εταιρείας.

Μόνο τις τελευταίες 2-3 μέρες έχουμε μια σειρά απολύσεων, που δείχνουν ότι μάλλον επίκειται ένα νέο κύμα μείωσης του προσωπικού, όπως αυτό που ζήσαμε τον Οκτώβριο του 2009.

Περίπου 10 συνάδελφοι έχουν απολυθεί, κυρίως από την εμπορική διεύθυνση αλλά και από την εξυπηρέτηση πελατών. Ορισμένοι απ’ αυτούς με πολλά χρόνια εργασίας στην εταιρία.

Στη Vodafone έχουν απολυθεί πάνω από 40 άτομα.

Στη Vodafone έχουν απολυθεί πάνω από 40 άτομα τον τελευταίο μήνα, περίπου 20 την τελευταία βδομάδα. Η απεργία που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σταμάτησε την παραγωγή σε πολύ μεγάλο ποσοστό αλλά η συμμετοχή των εργαζομένων είναι ανακόλουθη της κατάστασης. Ακόμα και στην σημερινή κατάσταση που βιώνουμε κάποιοι ακόμα ονειρεύονται καριέρα ενώ το πιο πιθανό ειναι να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μεταξύ μισθωτής σκλαβιάς και ανεργίας. Και οι 2 εταιρείες έχουν κέρδη μερικές δεκάδες εκκατομύρια ευρώ, με την Wind να πληρώνει ζημιές, χρηματοοικονομικής φύσεως, που τις φόρτωσαν τα προηγούμενα αφεντικά της.

Παράλληλα η κατάσταση σε ΟΤΕ Cosmote είναι μπάχαλο με τα Πασοκοκρατούμενα σωματεία να παίζουν τον αντίστοιχο με τη ΓΣΕΕ ρόλο, με νέες εθελούσιες να είναι στα σκαριά στον ΟΤΕ. Στην Ιντρακομ ακόμα χειρότερα, με απολύσεις και μειώσεις μισθών, παρόλες τις αντιστάσεις, και με τους εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν τις μειώσεις να έχουν απολυθεί. Χάλια η κατάσταση και στις εταιρείες πληροφορικής όπου παίζουν επίσης απολύσεις και μειώσεις. Για παράδειγμα στην Singular την προηγούμενη εβδομάδα τους ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών 5-10%. Παρόλαυτα, σε όλες αυτές τις εταιρείες λίγος κόσμος αντιδρά και τα αφεντικά έχουν το πεδίο ελέυθερο να κάνουν ότι γουστάρουν.
  • Τελικά κορόιδα σας την έχουν φέρει κανονικά και με τον νόμο οι γλύφτες των πολιτικών και πολιτευτών που διόριζαν κατά χιλιάδες στο δημόσιο, ταίστε τους.
  • Και αυτό που δεν γνωρίζεται αρκετοί είναι οτι εχουν κάνει άτυπο κόμμα και ως συνταξιούχοι αλληλοστηρίζονται ώστε να καταλαμβάνουν και έμμισθες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την χώρα αρκετές χιλιάδες πρωην δημοσίων υπαλλήλων, ταίστε τους ενω δεν κάνουν τίποτα, ούτε λένε τίποτα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aπολύσεις στον 902 tv, στον ΣΚΑΙ, στη wind, στη VODAFONE Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">