ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυριακή 10 Απριλίου στις 11 το πρωί, Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη

Την Κυριακή 10 Απριλίου στις 11 το πρωί, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Βοτανικός Κήπος" στην Πετρούπολη θα μοιράσει περίπου 2000 σπορόφυτα από διάφορες ντόπιες – παραδοσιακές ποικιλίες.: ντομάτα μπατάλα, πιπεριά Φλωρίνης, μαρούλι τρικάλων, κολοκύθα καρδίτσας, πεπόνι χειμωνιάτικό κλπ.

Στόχοι με αυτή τη δράση είναι ο εφοδιασμός με σπόρο που θα αναπαράγεται και θα εφοδιάζει το οικιακό μποστάνι καθώς και η διάδοση των παραδοσιακών σπόρων, η καθαρή οικιακή παραγωγή και τελικά η –έστω μικρή- αντίσταση στα σχέδια ελέγχου της τροφής από τις μεγάλες εταιρίες.

Ο Βοτανικός χώρος έχει προμηθευτεί τους σπόρους όντας ενταγμένος στο δίκτυο στο δίκτυο του Πελίτι, http://www.peliti.gr/

Επειδή η επιστροφή σπόρων βοηθά στη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών, παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων δηλαδή, που η βιομηχανοποίηση της αγοράς τροφίμων τείνει να τις εξαφανίσει, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Βοτανικός Κήπος” περιμένει όλους και όλες για να μοιραστούν τα σπορόφυτα, να τα μεγαλώσουν και να επιστρέψουν το σπόρο στο Βοτανικό Κήπο ώστε του χρόνου να μοιραστούν ακόμα περισσότερα!

Και επειδή δε νοείται η κοινωνία του προτάγματος για διατροφική ελευθερία χωρίς φαγητό, θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα μετά ζωντανής μουσικής!

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

  • Πρέπει να πάτε κάποιοι και απο την Γλυφάδα να πάρετε σπορόφυτα, να τα μεγαλώσετε και να τα επιστρέψετε  στο Βοτανικό Κήπο, και στη συνέχεια να δημιουργήσετε και τον ανύπαρκτο τοπικό Βοτανικό Κήπο της Γλυφάδας, διότι οι περισσότεροι και περισσότερες ειναι βέβαιο οτι γνωρίζεται τι καταναλώνεται και τι περιέχουν.
  • Αυτά είναι τα ουσιώδη, ενω διαπιστώνουμε την τάση και διάθεση διασπάθησης του δημόσιου χρήματος για τσιμεντοποίηση και ιδιοτελή συμφέροντα.
  • Άσχετα απο την διαδικασία σάτιρας υπάρχει η δεδομένη πραγματικότητα, και η προχωρημένη ''.............'' που διέπει αρκετούς και αρκετές που διαχρονικά κάνουν επένδυση σε λαμαρίνες και τσιμέντο και καταναλώνουν καθημερινά σκουπίδια με φυτοφάρμακα και άλλες καρκινογόνες ουσίες, εκεί δεν μπορείς να γνωρίζεις απόλυτα τι καταναλώνεις.
  • Ποιο μοντελάκι σας εχουν περάσει και εχετε υιοθετήσει;
  • Yπάρχει αδυναμία του Δήμου σε μια περιοχή που εχει τεράστια δημοτική γη καλλιεργήσιμη να μην υπάρχει ενας δημόσιος βοτανικός κήπος;
  • Γνωρίζεις και γνωρίζω καλύτερα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυριακή 10 Απριλίου στις 11 το πρωί, Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">