ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπήρχε η αποστροφή του 60% των Δημοτών στην Γλυφάδα. 5/4/2011

Δημοσίευση 5/4/2011
Του Γιάννη Κουρδομένου


 ΓλυφάδαΕίναι γεγονός ότι έχει κατά καιρούς επισημανθεί η αποστροφή των νέων, όμως ειδικά στη Γλυφάδα εχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ευθύνονται αρκετοί.

Ειδικά στη Γλυφάδα η αποστροφή των νέων στίς πρόσφατες Δημοτικές εκλογές ήταν της τάξεως του 60%, σήμερα υπάρχει και η  αποστροφή των πολιτικοποιημένων νέων, άρα στις επόμενες εκλογές ελάχιστοι νέοι θα συμμετέχουν.

Γνωρίζουμε οτι οι νέοι ηλικίας 18-30,  απείχαν από τις εκλογές. Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους απείχαν, οι νέοι είχαν προτάξει δύο κύριους λόγους. Ο πρώτος λόγος όπως εκφράστηκε από τα νεαρά άτομα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος, και η διαπίστωση υποκριτικών κινήτρων.

Οι νέοι έχουν κουραστεί να διαπιστώνουν πολιτευτές που ευαγγελίζονται δημόσια αλλαγές και απλά υπηρετούν προσωπικές ιδιοτελείς φιλοδοξίες και σκοπιμότητες επαναλαμβάνουν αυτά που πλέον μισούν , όπως οι ίδιοι λένε.

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι κατά τη γνώμη τους η ψήφος δεν επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Θεωρούν ότι όποιος και να εκλεγεί δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω δηλώνουν ότι η πολιτική σήμερα δεν συμβολίζει τις σωστές αξίες. (Σωστές Αξίες, αυτό ειδικά, επιδέχεται σοβαρής και μεθοδικής ανάλυσης, και σύμφωνα με το σύνολο αυτών που όλοι σήμερα γνωρίζουν ''Δεν χρειάζεται κανένα επίπεδο Αξιών, μόνο γνωριμιών.)  Συνεπώς, παρόλο που είναι δύσκολο κάποιος φανατικά πολιτικοποιημένος να συμφωνήσει με τις απόψεις όπως αυτές έχουν διατυπωθεί, είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σημαντική αποστροφή των νέων στη Γλυφάδα, η οποία οφείλεται στην εντύπωση που τους έχει δημιουργηθεί, και δεν κάνουν λάθος, ότι οι μετέχωντες των παρατάξεων σε αρκετές περιπτώσεις εμπαίζουν την νοημοσύνη τους και οι εκλεγμένοι ως διοικούντες φροντίζουν μόνο τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, άρα δεν επιφέρουν θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και πολιτών.
  • Δηλώνω επίσημα Αναρχικός είναι περισσότερο τίμιο, ενω άλλοι είναι ανεπίσημα αναρχικοί και το καταμαρτυρά η πρακτική τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπήρχε η αποστροφή του 60% των Δημοτών στην Γλυφάδα. 5/4/2011 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">