ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 6/4/2011 - Αλλαγή του νόμου για τον Συμπαραστάτη


Ποιός θεωρείται καλύτερος στον ρόλο συμπαραστάτη οταν αποδεδειγμένα το μόνο που ενδιαφέρει επι της ουσίας είναι σε κάποιες των περιπτώσεων απλά η πλαισίωση για λόγους σκοπιμοτήτων;

(πολιτικοπαραταξιακών το σημαντικότερο)

Eίναι απλά τα πράγματα, όταν αποδεδειγμένα και κατόπιν αιτήσεων δεν υπήρξε καμία ενέργεια εκλεγμένων, την θέση συμπαραστάτη πρέπει να την αναλλάβει αυτός που κατέθεσε τις αιτήσεις, άρα αυτός που εχει άμεσο ενδιαφέρον διευθέτησης του ζητηματός του.
Όταν αποδεδειγμένα κανείς απο τους εκλεγμένους δεν μπορεί και κατόπιν αιτήσεων να διευθετήσει τοπικό ζήτημα του Δημότη, πρέπει να αναλλάβει την αρμοδιότητα ο Δημότης, είμαι σαφής, οπότε θα πρέπει να υπάρξει διαδικασία απευθείας ανάθεσης στον ενδιαφερόμενο Δημότη, και οχι σε αυτούς που δεν εχουν άμεσο ενδιαφέρων.

Να φροντίσει ο κ. Ραγκούσης ειδικά για την Γλυφάδα να ισχύσει το μοντέλο απευθείας ανάθεσης στόν Δημότη Αναρχικό που σέβεται περισσότερο τους θεσμούς απο τους υπολοίπους.

Να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Εσωτερικών για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης .

Ο κ. Ραγκούσης δεν είχε δεχτεί την απλή πλειοψηφία με το επιχείρημα ότι σ’ αυτήν την περίπτωση θα προσθέτανε έναν ακόμη δημοτικό σύμβουλο στην πλειοψηφία, άρα απευθείας ανάθεση στόν Δημότη Αναρχικό.

Την περίπτωση αλλαγής του νόμου για τον Συμπαραστάτη απέκλεισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Κοιμήσης όμως ο κ. Κακλαμάνης επίμεινε και ζήτησε από τον κ. Κοιμήση να περιμένει λίγο και θα δει.

Αντιρρήσεις πάντως εκφράζονται σε ένα ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου τουλάχιστον αυτή τη στιγμή αφού κάποιοι τελικά  έχουν εκλεγεί με αυξημένη πλειοψηφία και κάποιοι με απλή και οπωσδήποτε θα έχουν διαφορετικό κύρος και υπόσταση.

Το ζήτημα πάντως που εξετάζει το Υπουργείο είναι ποιό θα είναι τελικά το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος και η πληγή για το θεσμό; Αν τελικά είναι μόνο το 15% των δήμων που θα έχει Συμπαραστάτη ή αν αλλάξει το νομικό πλαίσιο;

Να αλλάξει άμεσα και με ειδική ρύθμιση ειδικά για την Γλυφάδα απευθείας ανάθεση στόν Δημότη Αναρχικό, διότι αυτοί που κατέθεσαν για την θέση του συμπαραστάτη πρώτον δεν τυνχάνουν κοινής αποδοχής, και δεύτερον δεν υπάρχει ενδεχώμενο να συμπαρασταθούν σε αρκετές των περιπτώσεων και ειδικά στην πλέον μακροχρόνια.

Συντάχθηκε 6/4/2011

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ. Συνολικά έχουμε προσλαμβάνουσες και συμπεράσματα απο τις σκοπιμότητες σε επίπεδο δήμου Γλυφάδας, όπως και τα σχόλια που ακολούθησαν εκ των υστέρων, πάλι βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων, και αυτό σημειώνεται.
Χρειάζεται απεμπλοκή απο κάθε παραταξιακή και πολιτική σκοπιμότητα.

Ο σημερινός Δήμαρχος Γλυφάδας τέκνο του Πασοκικού Χρίσματος βάση επιλογών θα αμοίβει μια σειρά προσωπικών συμβούλων, ο δημότης δεν αμοίβεται, άρα παρέχει ουσιώδης παροχές.

Υπάρχει δεδομένο υποκινούμενης μεθοδευμένα ενέργειας βάση παραταξιακών, πολιτικών, και προσωπικών κινήτρων, ενω εχουμε την περίπτωση του δημότη που αρχικά εχει απεμπλακεί απο κάθε πολιτική και παραταξιακή διασύνδεση, και προτίστως θα προωθήσει το διαχρονικό ζήτημα το οποίο δεν υποκρύπτει λόγους ιδιοτέλειας σε μια βάση δημοτικής υλοποίησης, και εν συνεχεία εχοντας τις βάσεις και τις προδιαγραφές, θα συνδράμει υπέρ των δημοτών και απόλυτα με ουδέτερη στάση έναντι των παρατάξεων και διοίκησης. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 6/4/2011 - Αλλαγή του νόμου για τον Συμπαραστάτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">