ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόσκληση του 6ου Λυκείου Γλυφάδας σε Θεατρική Παράσταση

Πρόσκληση του 6ου Λυκείου Γλυφάδας
Πρόσκληση του 6ου Λυκείου Γλυφάδας

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ" ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ.

Σε μια πολιτεία μακρινή, με ένδοξο παρελθόν, θολό παρόν και αβέβαιο μέλλον, βασίλευαν η φτώχεια, η ανέχεια, η θλίψη κι ένας βασιλιάς καλό ανθρωπάκι!

Κι εκεί που όλα φαίνονταν δυσοίωνα και μαύρα, καταφτάνει στην πολιτεία η οικονομική βοήθεια από τον πλούσιο θείο του βασιλιά.

Όμως, όπως γίνεται συνήθως, αυτές οι βοήθειες ποτέ δε φτάνουν μόνες. Ο θείος έρχεται με την αξίωση να κατακτήσει και να χειραγωγήσει ότι μένει ακόμη όρθιο στην πολιτεία.

Ο λαός, άνθρωποι άβουλοι, παραιτημένοι και ηττοπαθείς, παρακινημένοι από μια χούφτα θαρραλέους, με επικεφαλής τον γενναίο και δίκαιο γιο του βασιλιά, αποφασίζουν τελικά να αντισταθούν με τις πενιχρές τους δυνάμεις και να πολεμήσουν ενάντια στο θείο, προκειμένου να ξανακερδίσουν τον τόπο τους, τη ζωή τους και την αξιοπρέπεια τους.

Πρόκειται για μια ιστορία παλιά και όμως τόσο σύγχρονη και πιο επίκαιρη, ίσως, από ποτέ άλλοτε. Μια σύγχρονη ιστορία.

Ιάκωβος Καμπανέλλης

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης του Στεφάνου (3 Δεκεμβρίου 1922 – 29 Μαρτίου 2011) ήταν Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Μουσική Μάνος Χατζιδάκις : Ο Μεγάλος Αναρχικός

Τη διαφορά ανάμεσα στον αληθινό αναρχικό και στο γιαλαντζί αναρχικό την έμαθα απο τον Μάνο Χατζιδάκι.

Γλυφάδα 2 Απριλίου 2011
  • Ίσως μετά απο εκατοντάδες χρόνια κάποιοι μπορέσουν να ακολουθήσουν έστω το ενα τοις εκατό ειδικά στη Γλυφάδα του απόλυτου διχασμού και διαχρονικά παντελώς ανύπαρκτης και σε άλλες των περιπτώσεων ελλειματικής εκπροσώπησης.
  • Ο ελλειματικός Πολιτισμός και η λαθεμένη νοοτροπία των ανθρώπων να βρίσκονται δίπλα σε άλλους οταν υπάρχουν σημαντικά γεγονότα, τότε θυμούνται..... στις άλλες των περιπτώσεων σκόπιμα ξεχνούν. (παράδειγμα: Mια Νίκη του Αθλητισμού)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόσκληση του 6ου Λυκείου Γλυφάδας σε Θεατρική Παράσταση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">