ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τάσος Μαντέλης: Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή


Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης από το Τριμελές Εφετείο στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», τα έτη 2006 και 2007. Στον Τάσο Μαντέλη επιβλήθηκε ακόμη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και 7,5 χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Η Εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γίνονταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.
«Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου», δήλωσε ο συνήγορος του Τάσου Μαντέλη, Γιάννης Ηρειώτης, σημειώνοντας ότι ο εντολέας του δεν δήλωσε τα στοιχεία για τα οποία καταδικάστηκε, διότι δεν ήταν στην κυριότητά του.
  • O Yπουργός Επικοινωνιών του σημίτη την περίοδο 1997 - 2000 που τα είχε αρπάξει απο τον Κόκκαλη και είχε αναλάβει τον εκσυχρονισμό των ραδιογωνιομέτρων λές και βρισκόμαστε στήν περίοδο της γερμανικής κατοχής εν μέσω πολέμου, και το 1999 κλιμάκιο του Υπουργείου πλαισιωμένο απο υπαλλήλους που εκ των υστέρων με αποδείξεις τα ''παίρνανε'' ώστε να καλύπτουν παρανομίες συγκεκριμένων, συνέδραμαν όπως και ο αρμόδιος Δικαστικός και οι προστάτες του πολίτη αστυνομικοί σε τοπικό επίπεδο, που φρόντισαν αυταπάγγελτα να κινήσουν διαδικασία με κατάχρηση εξουσιών κατόπιν σχεδιασμού, και όλης της μετεξέλιξης.
  • Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας για αυτούς ότι και να έχουν τελέσει σε βάρος της χώρας οι των πολιτών δεν υπάρχουν κυρώσεις.
  • Όλη η ιστορία είναι το «πόθεν έσχες», Μαντέλη.
  • Κάποια στιγμή θα γράψω ενα Παραμύθι με τίτλο Το Κράτος Παρακράτος Των Ελεεινών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τάσος Μαντέλης: Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">