ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ: Ταγματάρχης, Δημόσια Παράνομη Ραδιοτηλεόραση (Αναδημοσίευση)

Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Τέταρτο, Πέμπτο, και όλα τα υπόλοιπα ώστε να καλυφθούν όλα τα παπαγαλάκια και διορισμένοι πολιτικών, άλλωστε να μην ξεχνάμε τους εκατοντάδες αργόμισθους του ραδιοφωνικού σταθμού της βουλής που ποτέ δεν λειτούργησε.

Τρεις νέες πρωτοβουλίες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Πρόκειται για την καινοτόμο δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Κάνε την εκπομπή σου» όπου φοιτητές, σύλλογοι και φορείς έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, για το άνοιγμα στην κοινωνία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και για την αναβάθμιση του website του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όσο για το οργανόγραμμα; Ο κ. Ταγματάρχης δεσμεύτηκε – για μια ακόμη φορά – να μιλήσει όταν έρθει η ώρα, καθώς είπε δεν θέλει να προκαταλάβει καταστάσεις.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει μια μικρή πικρία για τον τρόπο με τον οποίο, «στοχοποιούνται», όπως είπε, «οι σκέψεις και οι προτάσεις των στελεχών της ΕΡΤ» και βρίσκονται στο «απόσπασμα» των δημοσιογράφων προτάσεις και αποφάσεις, χωρίς να έχει γίνει αντιληπτή η αποτελεσματικότητα τους.

Άλλωστε, ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά είπε ήταν προετοιμασμένος για τόσες ερωτήσεις, ώστε να μιλάει για 5 μέρες, μην κρύβοντας τον προβληματισμό του για τα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα και αναφορικά πάντα με τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο… οικονομικό θέμα των συμβασιούχων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληρωμές και ότι μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες (πιστοποιητικά, εξετάσεις, κλπ.) θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες. Όσο για το αν απασχολούνται όλοι όσων τα βιογραφικά εγκρίθηκαν, ο κ. Ταγματάρχης εξήγησε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να απορροφηθούν όλοι στο μηχανισμό λειτουργίας της ΕΡΤ.

Όταν η κουβέντα έφτασε στο… επίμαχο ζήτημα του βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, ο Λάμπης Ταγματάρχης εξήγησε ότι από την πλευρά τους, τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης «βλέπουν» μόνο ανοδική πορεία του δελτίου, όπως βλέπουν ότι η Έλλη Στάη έχει φτιάξει ένα σοβαρό και αξιοπρεπές δελτίο, το οποίο ωστόσο – και για την ώρα – δεν… βοηθιέται από πουθενά.

«Σκεφτείτε ότι είναι ένα δελτίο μόνο του, χωρίς στήριξη από το υπόλοιπο πρόγραμμα, το οποίο ούτως ή άλλως καθυστέρησε, χωρίς lead in και πάλι είναι ένα αξιοπρεπέστατο δελτίο», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

Όσο για την αναστάτωση που ανέκυψε τις προάλλες με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, ο Λάμπης Ταγματάρχης υπήρξε κατηγορηματικός: «Δουλειά μου δεν είναι να σχολιάζω τα πολιτικά κόμματα. Τι είπε ο τάδε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο δείνα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».

*Πόσες χιλιάδες διορισμούς αργόμισθων έχουν κάνει οι πολιτικοί σας, και συνολικά δεν μπορούν να δώσουν ούτε μια απάντηση στον πρωτεργάτη των fm στην Ελλάδα μετά το σύνολο των υπονομεύσεων και το σύνολο των αιτήσεων;

Δεν τους αρμόζει να τους χαρακτηρίζεις αρνητικά όταν γνωρίζεις.

Μια φορά να γίνει σαφές ποιά είναι η σοβαρότητα και ο ρόλος των αρμοδίων.

Τι εχει να πει ο Τηλέμαχος;

Περιμένω δεκαετίες και εχω το σύνολο όλων όλα αυτά τα χρόνια, και θα διαπιστώσω το αύριο της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας. (Ξεπούλημα Τηλέμαχε στους ιδίους;)


Πιλοτικές μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition - HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή ξεκινά από την Τετάρτη 27 Απριλίου η ΕΡΤ όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ταγματάρχης σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την ονομασία ΕΡΤ HD, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3.

Η πρώτη απ' ευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα για την πρώτη σειρά ημιτελικών του Champions League σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ και θα συνεχιστούν με την ημιτελικό του Champions League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάλκε στις 4/5, το Final 4 της Euroleague στις 6 και 8/5, το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον τελικό του Champions League καθώς και την τελική φάση του τουρνουά τένις Roland Garros.

Το κανάλι της Βουλής, τη θέση του οποίου θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD, θα μεταφερθεί στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ. Τα προγράμματα του σινε+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινε/σπορ+, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην πρωινή ζώνη και του σινε+ στην βραδινή.

Η κωδικοποίηση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου θα μετατραπεί στο σύστημα MPEG 4 και το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ θα συνεχίσει με κωδικοποίηση MPEG 2, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι τηλεθεατές που έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση δεν θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες για τη λήψη των νέων μπουκέτων. Για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος της ΕΡΤ HD είναι απαραίτητη η ύπαρξη τηλεόρασης με δυνατότητα HD και ενσωματωμένος ή εξωτερικός δέκτης MPEG 4 HD.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νομιμότητα της νέας υπηρεσίας της ΕΡΤ και το αν εγείρεται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς η Digea, που μεταφέρει το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας εμφανίζεται αρνητική στις ενέργειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Ταγματάρχης απάντησε πως πρόκειται για μια καθόλα νόμιμη πρωτοβουλία της ΕΡΤ και πως δεν υπάρχει ανταγωνιστική διάθεση από την πλευρά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που σκοπό έχει να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη.

Σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ο κ. Ταγματάρχης δήλωσε πως στο βαθμό που μπορεί να γνωρίζει δεν υπάρχει θέμα μείωσης του προσωπικού, τονίζοντας παράλληλα πως η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ περνά από ένα πλέγμα διαδικασιών που ήδη έχει ξεκινήσει η εταιρεία με νέο οργανόγραμμα, σχέδια, εκσυγχρονισμό σύμφωνα με την νέα οικονομική κατάσταση.

«Περιμένουμε αποσαφήνιση και επεξηγηματικές δράσεις. Παρόλα αυτά θεωρώ πως δουλεύουμε σε μια κατεύθυνση που παράγουμε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα», ανέφερε.

Επίσης από την Παρασκευή 27 Μαΐου η ΕΡΤ ξεκινά την ψηφιακή μετάδοση του δεύτερου ψηφιακού της μπουκέτου από το Κέντρο Εκπομπής Δοβρουτσίου της Θεσσαλίας. Η ψηφιακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον δίαυλο 43 (650 MHz) με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD και τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και Κόσμος). Η ψηφιακή μετάδοση θα καλύπτει τους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

*Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τίποτα όσων αφορά τα πιλοτικά προγράμματα.

Η ΕΡΤ θα μεταδόσει τα ραδιοφωνικά της προγράμματα απο μπουκέτα της, το ίδιο και οι διαπλεκόμενοι, όσων αφορά τους υπολοίπους τι θα γίνει Τηλέμαχε;


Aπάντηση μπορεί να υπάρξει;

Όταν στήν Νέα Υόρκη λειτουργούν 2.700 ανεξάρτητοι ραδιοφωνικοί (Ψηφιακοί, καλωδιακοί,επίγειοι, δορυφορικοί, κ.α. (καμία σχέση με αυτά που δημιουργήσατε  το σύνολο των πολιτικών και διορισμένων σας στην Αττική,) τι θα κάνετε για το αύριο;

Η Κυβέρνηση των σοσιαλιστών τι θα κάνει;

Ο Πρωτεργάτης,

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ. Οι πολίτες διαχρονικά κρίνουν τις πρακτικές των κυβερνώντων.
Τι έχετε κάνει για τον Πολίτη, εκτός απο τα κομματοσκυλα σας και εξυπηρετήσεις Διαπλεκομένων της πλουτοκρατίας ώστε να υπάρξει η ευνοϊκή μεταχείρηση ;

Να σας θυμίσω: Διώξεις, κατασχέσεις, δικαστήρια, κατηγορίες, και φυσική εξόντωση του Πολίτη ώστε να ταϊζεται το σύστημα βολεμένων λαμογίων με τις παράνομες εξοχικές κατοικίες, τις καταθέσεις των κλεμένων απο θέσεις του Δημοσίου στην Ελβετία, και ακόμα περισσότερο ανεύθυνων πλαισιωτών που οδήγησαν τη χώρα στο παρόν και συνεχίζουν να εχουν ακριβός την ίδια νοοτροπία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 24/4/2011




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. η Επαρχεια πληρωνει 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ αφου η ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΤ3 ΕΙΝΑΙ ΔΟΡΤΦΟΡΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΟΒΑ αφου δειαμαρτυρηθικαμε ΑΦΕΙΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΡΤΡΑΔΙΟ Α το δευτερο παραμενει οπως το εκανε ΕΜΠΟΡΙΚΟ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΘΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΔΕΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΕΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: ΕΡΤ: Ταγματάρχης, Δημόσια Παράνομη Ραδιοτηλεόραση (Αναδημοσίευση) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">