ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ασκληπιείο Βούλας: Το Υπ. Υγείας γνώριζε τις ελλείψεις



Την πλήρη αδιαφορία από το Υπουργείο Υγείας για τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικών υλικών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας παρουσιάζουν ως είδηση, αυτό που το γνωρίζουν εδω και πολλούς μήνες σχεδόν όλοι.

Ενώ προσπαθεί να αμυνθεί στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται, με τις καταγγελίες για ελλείψεις, τονίζοντας παράλληλα πως όλα όσα λέγονται είναι μία προσπάθεια υπονόμευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαίνεται τελικά ότι τα λάθη ξεκινούν από το ίδιο το Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί της ΜΕΘ είχαν ενημερώσει από τις 31 Μαρτίου με επιστολή τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν, ενώ παράλληλα έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των νοσηλευομένων.

Πιο αναλυτικά φαίνεται ότι υπάρχουν ελλείψεις σε καθετήρες, σε ενδοφλέβιες ενέσεις, σε σύριγγες, κομπρέσες ακόμα και σε σακούλες αποστείρωσης.

Ζητούσαν από τους ασθενείς να φέρουν γάζες και γάντια

Στις 8 Απριλίου, ο διευθυντής της ΜΕΘ, με ανακοίνωση του καλεί τους ασθενείς να συνεισφέρουν όσο μπορούν, προσφέροντας στο νοσοκομείο βαμβάκια, γάζες, γάντια και άλλα υλικά.

Η ανακοίνωση σύμφωνα με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου ήταν αβάσιμη, αναρτήθηκε για μία ημέρα και κατέβηκε την επομένη, μετά από παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου Νικόλαου Πόθου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ασκληπιείο Βούλας: Το Υπ. Υγείας γνώριζε τις ελλείψεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">