ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας: Συζήτηση για τα πυρηνικά


Τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στο Κοινοβούλιο για τα πυρηνικά ζητά ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με αφορμή την 25η επέτειο από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ, αλλά και τη σημερινή κατάσταση στη Φουκουσίμα.

Στη συγκυρία αυτή, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, «επανέρχεται στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων και επικρίνονται έντονα οι επιλογές πολλαπλασιασμού τους, που έγιναν στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας από πολλές κυβερνήσεις, στο όνομα της ενεργειακής κρίσης».

Ο κ. Τσίπρας μιλά για μεγάλη ανησυχία του ελληνικού λαού από το γεγονός ότι πυρηνικά εργοστάσια λειτουργούν ήδη ή σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία, όπως σημειώνει, αποτελεί «περιοχή διαρκών εντάσεων και υψηλής σεισμικότητας, όπου υπάρχουν και πυρηνικά όπλα και είναι ορατός ο κίνδυνος διασποράς τους».

Υπογραμμίζει ότι «η εμμονή στη δέσμευση ότι η Ελλάδα δε συζητά την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο έδαφός της είναι επιβεβλημένη, αλλά δεν αρκεί. Απαιτείται η συμβολή της χώρας μας και του ελληνικού λαού σε πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της πυρηνικής απειλής και η υποστήριξη των προτάσεων για τη δημιουργία αποπυρηνικοποιημένων ζωνών στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή, στη Μεσόγειο».

Εκκληση για την κατάργηση των πυρηνικών απευθύνει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τονίζοντας ότι «τα μαθήματα από τη Φουκουσίμα είναι σαφή» κι ότι οι υπεύθυνοι άνθρωποι στις πέντε ηπείρους πρέπει να απαιτήσουν κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, απαγόρευση όλων των πυρηνικών όπλων και να είναι ο τομέας της ενέργειας κάτω από δημόσιο έλεγχο και να μην παραμείνει ιδιωτικός
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας: Συζήτηση για τα πυρηνικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">