ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιώργος Δώνης: Το κράτος είναι μπουρδέλο! Ατρόμητος- ΑΕΚ 0-3


Ο Γιωργος Δώνης δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του, χαρακτηρίζοντας τον τελικό του Κυπέλλου ως παρωδία και αθλιότητα.

«Για τι ματς μιλάμε. Αυτός ήταν ένας αγώνας παρωδίας και αθλιότητας. Δυστυχώς η το ελληνικό κράτος είναι ενα μπουρδέλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν μπορεί να παίζουν οι παίκτες και μετά το τέλος του αγώνα να τους σημαδεύουν οι οπαδοί με πιστόλια, ενώ κάποιοι ήρθαν στα αποδυτήρια με ανοιχτά κεφάλια. Αυτά να τα γράψετε και να μην τα κρύβετε». τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δώνης.
  • Ρε Δώνη το ελληνικό κράτος είναι ενα μπουρδέλο  αυτή είναι η πραγματικότητα είναι σύνθημα δικό μου απο τον Γλυφάδα fm τον κατασχεμένο ωστε να υπηρετούνται οι πουτάνες του οίκου ανοχής. (Ετεροχρονισμένα υπάρχει επανάλληψη)
  • ΘΕΛΟΥΝΕ ΦΥΣΗΜΑ.
Η ΑΕΚ ήταν η θριαμβεύτρια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 3-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ κι έβαλε τέλος σε μία στείρα εννιαετία. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στέφθηκε Κυπελλούχος για 14η φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ, χάρις σε γκολ των Λυμπερόπουλου (28΄), Μπαχά (78΄) και Καφέ (85΄). Είσοδος εκατοντάδων οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο στο 92' κι ενώ υπήρχε πρόσθετος χρόνος εννιά λεπτών! Η πλευρά του Ατρόμητου,ζήτησε από τον Κάκο να παιχθούν τα υπόλοιπα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, όμως τελικά υπαναχώρησαν. Συμπλοκές οπαδών με τους παίκτες της ομάδας του Περιστερίου και στη συνέχεια εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες και βανδαλισμοί στο γήπεδο με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών. Συγκρούσεις οπαδών των δύο ομάδων στο ταρτάν του γηπέδου και πριν την έναρξη του τελικού.

Η μορφή του ματς

Και μόνο το γεγονός ότι η πρώτη τελική προσπάθεια στον αγώνα ήταν στο 27΄, ένα σουτ του Λυμπερόπουλου που έφυγε 10 μέτρα άουτ, καταδεικνύει την ποιότητα του ματς στα πρώτα 45 λεπτά. Αμέσως μετά (28΄), το σκορ άνοιξε με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο "Λύμπε" με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάντζ. 'Οπως φάνηκε από το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης ο σκόρερ βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Στο 33΄ η ΑΕΚ έχασε λόγω τραυματισμού το Νάτσο Σκόκο, ενώ στο 37΄ είχε την ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Η άμυνα του Ατρόμητου "κοιμήθηκε" σε εκτέλεση φάουλ του Μάκου, που πέρασε την μπάλα στον εντελώς αμαρκάριστο Μπάχα, αλλά ο Ιτάντζ απέκρουσε.

Οι δύο ομάδες αποζημίωσαν τους περίπου 50.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ με το εκρηκτικό ξεκίνημά τους στο β΄ ημίχρονο. Ειδικά ο Ατρόμητος ήταν μεταμορφωμένος και έδειξε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Στο 47΄ από σέντρα του Καμαρά και κεφαλιά του Αναστασάκου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 53΄ ο Μπαζίνσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, την μπάλα να αναπηδά και να φεύγει πάνω από το δοκάρι. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευκαιρία δημιούργησε η ΑΕΚ στο 57΄ με εκτέλεση Λαγού και κεφαλιά του Δέλλα, με τον Ιτάντζ να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση και με τη βοήθεια του δοκαριού να κρατάει τον Ατρόμητο στη διεκδίκηση του τροπαίου. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανωλάς με σωτήρια προβολή κόντραρε το σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή.

Ο Δώνης "ανακάτεψε την τράπουλα" ρίχνοντας στο ματς τον Μπρίτο, ενώ ο Χιμένεθ έδωσε σύνθημα για… υποχώρηση, αντικαθιστώντας τον Μπλάνκο με τον Καφέ. Η τελευταία κίνηση είχε αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι στο κέντρο και περιόρισε την πίεση του Ατρόμητο. Η κατάκτηση του Κυπέλλου για την Ενωση οριστικοποιήθηκε στο 78΄ όταν η άμυνα των Περιστεριωτών αδράνησε και πάλι, Λυμπερόπολος και Καφές δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπάχα εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έγραψε πανεύκολα το 2-0. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παντελής Καφές στο 85΄ με πλασέ, μετά από ασίστ του Λαγού.

Το τελικό σφύριγμα του Τάσου Κάκου βρήκε τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν και λίγο αργότερα τον Νίκο Λυμπερόπουλο να κατακτά το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην καριέρα του.

Ωστόσο, το φινάλε του τελικού συμαδεύτηκε από άσχημες εικόνες, καθώς μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να σταματήσει το κακό που έγινε.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας - Μάκος, Ντιόπ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάντζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (82΄ Σαρμιέντο), Σκόνδρας, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (66΄Μπρίτο), Καμαρά (90΄ Σαμπού), Αναστασάκος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος, Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (33΄λ.τρ. Μπάχα), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (70΄ Καφές).

Επεισόδια, καταστροφές και εικόνες ντροπής μέσα στον αγωνιστικό χώρο

Εκτεταμένα επεισόδια διαδραματίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0. Εκατονταδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν μπει στο γήπεδο περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα και μετά από δύο λεπτά καθυστέρησης (από τα 9 που είχαν υποδειχθεί) έκαναν "ντου" στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί από αυτούς ξέχασαν τη νίκη της ομάδας τους και κατευθυνθηκαν στην κερκίδα των οπαδών του Ατρόμητου. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν μαζευτεί εκεί περιμένοντας την απονομή και δέχθηκαν άνανδρη επίθεση. Απάντησαν κι αυτοί με χτυπήματα, ενώ οι χούλιγκαν της Ενωσης απομακρύνθηκαν με τη δυναμική επέμβαση της αστυνομίας. Ενα πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά που σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δεόντως από τους αρμόδιους φορείς.

Δυστυχώς η αποκλιμάκωση ήταν προσωρινή. Τα επεισόδια πήραν εκτεταμένο χαρακτήρα ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία, με όλους όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες (και φυσικά αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία) να αποδοκιμάζουν την αλητεία. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα Οπαδοί οπλισμένοι με καδρόνια, διαφημιστικές πινακίδες και σιδερένιους λοστούς, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψη χημικών. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, οπαδοί έσπασαν και κάμερες της ΝΕΤ, που κάλυπτε τηλεοπτικά τον αγώνα, ενώ έσκισανκαι τα δίχτυα στις δύο εστίες.

Είναι βέβαιο ότι τα γεγονότα θα κάνουν το γύρο του κόσμου και ειδικά η εικόνα του Ολυμπιακού Σταδίου λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, που θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Παράλληλα, θα αποτελέσουν ακόμα μία κηλίδα στον ήδη "βρώμικο βιογραφικό" που έχει δημιουργήσει η FIFA, η UEFA και η FIFpro για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

* Πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας βρέθηκαν σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Ενωσης Β & Γ εθνικής Σπύρος Καλογιάννης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός. Παρόντες φυσικά κι οι πρόεδροι των δύο φιναλίστ, ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Γιώργος Σπανός, που κόλλησε στην κίνηση και έφτασε στο ΟΑΚΑ λίγο πριν την έναρξη του τελικού! Πρόλαβε, πάντως, να εισέλθει με τις δύο ομάδες στο γήπεδο, όπως προβλεπόταν από το τελετουργικό. Τον τελικό παρακολούθησε και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρεχάγκελ.

Το φιλμ του αγώνα

Την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στο ταρτάν του ΟΑΚΑ και έγιναν μάχες σώμα με σώμα και ανταλλαγή καπνογόνων. τελικά χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, που κατάφεραν να απωθήσουν τους οπαδούς στις εξέδρες. Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε για περίπου 4 λεπτά.

'Εναρξη αναμέτρησης με την ΑΕΚ στη σέντρα

23' Χρειάστηκε να περάσουν 23 λεπτά για να δούμε την πρώτη καλή φάση στον αγώνα και ήταν για τον Ατρόμητο. Ο Καμαρά έκανε από τα δεξιά την παράλληλη συρτή σέντρα στην καρδια΄της άμυνας της ΑΕΚ, όμως ο Γεωργέας έδιωξε προ του Αναστασάκου.

25' Κίτρινες κάρτες σε Σκόνδρα και Μάκο.

28' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 0-1. Ο Σκόκο σεντράρει από τα δεξιά προς το σημείο του πέναλτι, όπου ο Νίκος Λυμπερόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου. Οπως όμως φαίνεται από το ριπλέι, ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

29' Κίτρινη στον Λυμπερόπουλο

32' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, με τον Μπαχά να περνάει στη θέση του τραυματία Σκόκο, o οποίος κλαίει στον πάγκο της ομάδας.

37' Mεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μπαχά να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε με το δεξί πόδι.

42' Κίτρινη στον Νεμπεγλέρα

45+2' Λήξη πρώτου μέρους

46' 'Εναρξη δεύτερου ημιχρόνου

47' Eυκαιρία για τον Ατρόμητο, εν μέσω πορτοκαλί καπνογόνων, με τον Καμαρά να σεντράρει από τα δεξιά και τον Αναστασάκο να πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

53' Mια ανάσα από την ισοφάριση ο Ατρόμητος με τον Μπαζίνσκι. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και ο Πολωνός έπιασε καρφωτή, σκαστή κεφαλιά από πολύ κοντά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σάχα.

56' Μεγάλη φάση για την ΑΕΚ με τον Ιτάνζ να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Δέλλα μετά από σέντρα του Γεωργέα και τη μπάλα να κτυπάει και στο δεξί δοκάρι του. Στη συνέχεια της φάσης και μετά από γύρισμα του Μπαχά, πάλι ο Δέλλας αστόχησε στο σουτ από πλάγια δεξιά.

59' Σπουδαία ευκαιρία και για τον Ατρόμητο, με τον Τάτο να στοπαρει τη μπάλα και να σουτάρει με το δεξί, κοντά στην μικρή περιοχή της ΑΕκ, όμως ο Μανωλάς με τάκλιν αυτοθυσίας κόβει το σουτ του μέσου των Περιστεριωτών.

63' Κίτρινη κάρτα στον Ντιόπ

66' Πρώτη αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Μπρίτο να παίρνει τη θέση του Σαγκανόφσκι.

70' Δεύτερη αλλαγή του Χιμένεθ. Ο Καφές στη θέση του Μπλάνκο.

77' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 0-2. Πολύ καλή σέντρα από αριστερά του Λαγού, ο Λυμπερόπουλος δεν πιάνει την κεφαλιά, ο Καφές βρίσκει τη μπάλα και αντί να τη στείλει προς τα δίχτυα την στέλνει προς τα πίσω, όπου ο Μπαχά με πλασέ από το ύψος του πέναλτι πλασάρει και κάνει το 0-2. Πρώτο γκολ του Μαροκινού με τα "κιτρινόμαυρα".

79' Κόψιμο και παράλληλο γύρισμα του Γεωργέα από τα δεξιά προς τον Μπαχά, αλλά ο Μαροκινός υπό την πίεση του Μπαζίνσκι σουτάρει άουτ

85' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 0-3. Ωραία ασίστ του Λαγού στον Καφέ, ο οποίος φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου μπαίνει στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ "σφραγίζει" τον θρίαμβο της ΑΕΚ.

86' Κίτρινη κάρτα στον Καφέ.

87' Αλλαγή για τον Ατρόμητο με τον Σαμπού να μπαίνει στο ματς και τον Καμαρά να αποχωρεί.

90' Εννέα λεπτά θα είναι ο πρόσθετος χρόνος, καθώς από το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ και πέρα ήταν πολλές διακοπές λόγω της εισόδου πολλών οπαδών της ΑΕΚ στο ταρτάν του γηπέδου. Εκατοντάδες οπαδοί της 'Ενωσης περιμένουν σε απόσταση αναπνοής για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

90+2' Λήξη αγώνα. Ο διαιτητής Κάκος τελικά αποφασίζει μετά από μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεις να σφυρίξει τη λήξη του τελικού.

Η ΑΕΚ είναι η Κυπελλούχος Ελλάδας 2011.

Ατρόμητος-ΑΕΚ


 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιώργος Δώνης: Το κράτος είναι μπουρδέλο! Ατρόμητος- ΑΕΚ 0-3 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">