ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Κάνε την εκπομπή σου» στην ΕΡΑ

Μία πρωτοποριακή πρόταση κάνει η ΕΡΑ στους πολίτες - λάτρεις του ραδιοφώνου και τους καλεί να κάνουν την δική τους εκπομπή. Το δελτίο τύπου αναφέρει: «Μέσα από μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με το χαρακτηριστικό όνομα «Κάνε την εκπομπή σου»,

Ε.ΡΑ. ανοίγει τις πόρτες της στην κοινωνία και καλεί τους πολίτες στα πλατώ και τα μικρόφωνα της δημόσιας ραδιοφωνίας. Στο πλαίσιο της δράσης «Κάνε την εκπομπή σου», οι 19 Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΑ, δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες και τους φορείς που θέλουν να εκφραστούν μέσω του ραδιοφώνου, να ηχογραφήσουν τη δική τους εκπομπή στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν πολίτες, φορείς και σύλλογοι με εξαιρετικά πλούσια προσφορά στα πολιτιστικά, στον χώρο της τέχνης, της επιστήμης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ιστορικής και λαογραφικής έρευνας κ.α. Το έργο τους αναγνωρίζεται από τις τοπικές κοινωνίες και η φωνή τους έχει θετικό πρόσημο σε εκτεταμένα ακροατήρια στην ελληνική Περιφέρεια.

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές θα παράγονται από τους ίδιους, σε συνεργασία με το προσωπικό κάθε Περιφερειακού Σταθμού, από τον οποίο και θα μεταδίδονται. Στόχος της δράσης είναι να αξιοποιήσει τους ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν το ταλέντο ή τις γνώσεις τους στο ακροατήριο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας.

Η ΕΡΑ καλεί όσους πολίτες ή φορείς επιθυμούν, να επικοινωνήσουν με τους κατά τόπους Περιφερειακούς Σταθμούς και να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μεμονωμένοι πολίτες, φορείς, σύλλογοι, σχολεία και πανεπιστήμια, λαογραφικά σωματεία, επιστημονικές ομάδες και ομάδες πολιτών. Το περιεχόμενο των εκπομπών μπορεί να είναι ποικίλο, με έμφαση στη μουσική, την τοπική παράδοση, την επιστήμη, την κοινωνία ,τα έθιμα και τον πολιτισμό».

19 Περιφερειακοί Σταθμοί ανά την Ελλάδα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ

Οι Περιφερειακοί Ρ/Σ της Ε.ΡΑ., βρίσκονται σε 19 πόλεις , οι οποίες (πλην Ορεστιάδας) είναι πρωτεύουσες των αντίστοιχων νομών. ΄Ετσι έχουμε Περιφερειακούς Ρ/Σ Ε.ΡΑ. στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Κοζάνη, τη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Πάτρα, τον Πύργο, την Τρίπολη και την Καλαμάτα.

Οι 19 Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Ε.ΡΑ. αναδιοργανώθηκαν την τελευταία διετία σε 11 ραδιοφωνικά ΔΙΚΤΥΑ Ε.ΡΑ. τα οποία καλύπτουν όλη την Ελλάδα στα FM και τα Μεσαία κύματα (ΑΜ) (πλην Αττικής, Στερεάς και Θεσσαλονίκης). Η ραδιοκάλυψη επιτυγχάνεται με πομπούς μεσαίας και μεγάλης ισχύος από 5 έως 100 KW. Οι καλυπτόμενες Περιφέρειες είναι: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία,΄Ηπειρος, Θεσσαλία, Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα:

΄Όλοι οι Περιφερειακοί Ρ/Σ Ε.ΡΑ. παράγουν καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής από 07.00 ως 10.00 Τοπικό ενημερωτικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει τον νομό όπου βρίσκεται ο Ρ/Σ. Από τις 10.00 ως τις 11.00 (ή 12.00) το ραδιοφωνικό πρόγραμμα περιφερειοποιείται και αφορά την επικαιρότητα στην Περιφέρεια. Πρόκειται για ενημερωτικό πρόγραμμα συνεχούς ροής, χωρίς τίτλους εκπομπών και με κοινά ηχοσήματα για όλη την Ελλάδα. Από τις 12.00 (ή 13.00) ως τις 14.00 εκπέμπεται χαλαρό ψυχαγωγικό πρόγραμμα τοπικού προσανατολισμού). Από τις 14.00 ως τις 15.30 οι Περιφερειακοί Ρ/Σ συνδέονται με την ΝΕΤ για την Μεσημεριανή Ραδιοεφημερίδα και τα νέα από το Χρηματιστήριο.

Από τις 15.30 ως τις 18.00, το καλοκαίρι, το ραδιοφωνικό πρόγραμμα γίνεται μουσικό ψυχαγωγικό και ο ενημερωτικός του χαρακτήρας περνάει στην "εφεδρία". Το χειμώνα οι Περιφερειακοί Ρ/Σ συνδέονται με την ΕΡΑ Sport για την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Από τις 18.00 ως τις 20.00 άλλοι Περιφερειακοί Ρ/Σ συνδέονται με το Εθνικό Δίκτυο, ΝΕΤ - ΕΡΑ 2 και άλλοι παράγουν δικό τους ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Από την Παρασκευή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί (07.00) οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ Ρ/Σ Ε.ΡΑ. συνδέονται με το Εθνικό Δίκτυο ΝΕΤ - ΕΡΑ 2. Ωστόσο αρκετοί περιφερειακοί Ρ/Σ παράγουν το Σαββατοκύριακο τοπικά ραδιοφωνικά προγράμματα σε συνεργασία με ερασιτέχνες από την περιοχή τους, συνήθως λαογραφικού και μουσικού περιεχομένου (αδαπάνως για την Ε.Ρ.Τ.)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 6066885
  • Να ''οργανώσετε εκδρομές'' ώστε να κάνετε και ραδιόφωνο απο τα περιφερειακά της Ε.Ρ.Α διότι στην Αττική ισχύει άλλο πλαίσιο τόσο για την Ε.Ρ.Α όσο και για το σύνολο των υπολοίπων, άλλωστε όλοι μπορούν να ομιλούν δημόσια απο το σύνολο των ΜΜΕ, απλά υπάρχουν αυτά που ποτέ δεν θα Ακουστούν σε ευρεία κλίμακα.
Ε.Ρ.Α. ίσον Ελληνική Ραδιοφωνία Αυθαιρεσίας διότι ''γνωρίζουμε'' οτι έπρεπε τουλάχιστον στην Αττική να υπάρχει Νόμιμα αυτό που παράνομα και καταχρηστικά τόσο οι πολιτικοί όσο και το σύνολο των μετεχόντων των εξουσιών και ειδικά η Ελληνική δικαιοσύνη συγκάλυψαν και ονομάζεται μη εφαρμογή νόμων σε ισχύ για Αδειοδότηση Ερασιτεχνικών Ραδιοφωνικών Σταθμών στην Αττική, άρα Ε.Ρ.Α ερασιτεχνικών ραδιοφωνικών αδειοδοτήσεων.

Ο Πρωτεργάτης,

Γιάννης Κουρδομένος
  • Υ.Γ.  ''γνωρίζουμε'' ότι οι εκάστοτε εκλεγμένοι δημιουργούν οτι επιθυμούν ως δημόσια μέσα, άρα κρατικά, άρα χωρίς διαδικασίες αδειοδότησης.
  • ''γνωρίζουμε'' οτι συγκεκριμένοι πολιτικοί για ιδιοτελείς λόγους παρεχώρησαν τα δημόσια αγαθά σε συγκεκριμένους με σαφή παράβαση του νομικού πλαισίου σε ισχύ. (Δεν χρειάζεται παρεταίρω ανάλυση και ονόματα η στοιχεία είναι γνωστά όλα σε μια χώρα κομματοκρατούμενης εικονικής Δημοκρατίας και Εθνικών Προδοτών.
  • ''γνωρίζουμε'' σχεδόν όλοι τι έχουν τελέσει τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, αυτό με ενδιαφέρει, βάση σκοπιμοτήτων, ΕΙΔΙΚΆ στην Ν.Αττική που διαχρονικά δεν εχει ενα Δημόσιο μέσο.
  • ''Οφείλουμε να ''γνωρίζουμε'' οτι τουλάχιστον ο Αλλόφρων Ενημέρωσε, Αιτήθηκε, Πρότεινε, και υπάρχει η διαπίστωση πλήρους ανυπαρξίας εκπροσώπησης και σήμερα απο κυβερνητικής πλευράς και τοπικών ανύπαρκτων εκλεγμένων, του περιφερειάρχη Γλυφαδιώτη, των Βουλευτών, Δημάρχου κ.α.''
  • ''γνωρίζουμε'' την Δημιουργία σας όπως και την μετεξέλιξη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Κάνε την εκπομπή σου» στην ΕΡΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">