ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

GlyfadA 10/4/2011 - Το Debtocracy



Το Debtocracy θα ήταν επιτυχημένο ακόμα και αν αποτελείτο από ένα μακρύ μονότονο και σιωπηρό πλάνο. Γιατί η επιτυχία του, κατά τη γνώμη μου, δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο του. Βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε και στις συζητήσεις που άνοιξε. Μετριέται με τις δεκάδες χιλιάδες οθόνες στις οποίες προβλήθηκε.
Γυρίστηκε για να υποστηρίξει μία συγκεκριμένη άποψη. Και πραγματοποιήθηκε με τον πιο έντιμο τρόπο που ξέρω. Οι παραγωγοί του, ο Αρης Χατζηστεφάνου (απολύθηκε πρόσφατα από τον ΣΚΑΙ) και η Κατερίνα Κιτίδη, απευθύνθηκαν, μέσω δικτύου, στους απλούς ανθρώπους, ζητώντας τα χρήματα για την κάλυψη του κόστους.

Τα συγκέντρωσαν εύκολα και γρήγορα. Και άνοιξαν μια νέα σελίδα στο μουτζουρωμένο τετράδιο της δημοσιογραφίας. Με την ευκαιρία, αξίζει να ρίξετε μια ματιά, αν δεν το έχετε κάνει, στο The press project, εντός του οποίου εντάσσεται και το Debtocracy. Παραγωγές που χρηματοδοτούνται από τους πολίτες. Υπέροχο. Και υλοποιούνται για τους πολίτες. Τέλειο. Αρκεί να μη διηγούνται πάντα όσα θέλουν να ακούν οι πολίτες.

Mε δύο λόγια το Debtocracy λέει πως είναι ανήθικο να πληρώνεις ένα ανήθικο χρέος. Και το ελληνικό χρέος είναι ανήθικο γιατί, σε μεγάλο βαθμό, δημιουργήθηκε από ανήθικους και επίορκους πολιτικούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, η οποία θα αναλύσει το χρέος, θα αναδείξει τον απεχθή χαρακτήρα τμημάτων του και θα νομιμοποιήσει τη μη πληρωμή του. Εχει γίνει με τον Ισημερινό, έγινε και στο Ιράκ, χώρες που, τέλος πάντων, δεν μοιράζονται τόσα κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα.




Πολύ περιορισμένο τουλάχιστον για την δική μου νοημοσύνη, διότι εχουμε τα φαινόμενα προβολής αυτών που βολεύουν και εξυπηρετούν κάποιους χωρίς να εχουν αποδείξει σε προγενέστερο χρόνο οτι τουλάχιστον τα πιστεύουν, και χωρίς ουσιαστικά μηνύματα επίλυσης.

Ο Πρωτεργάτης των Ιδιωτικών ΜΜΕ, απο το περιθώριο.

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ. Οτι βολεύει και εξυπηρετεί κάποιους ετεροχρονισμένα.
Που είσαστε τόσα χρόνια εσείς;

Tέλος Γουρούνια Πλαισιωτές Μαζί τα φάγατε, κάποιοι δεν βαρύνονται στον ελάχιστο βαθμό, αυτοί θα σας........A....σουν.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: GlyfadA 10/4/2011 - Το Debtocracy Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">