ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Glyfada: Κώστας Κόκκορης Επέλεξα την Κυριαρχία των Λίγων. 1/4/2011



Είναι σαφές ότι στη Δημοκρατία οι πολίτες δε χωρίζονταν σε ΑΡΧΟΝΤΕΣ και ΑΡΧΟΜΕΝΟΥΣ και δεν υπήρχε επαγγελματισμός στην εξουσία.

ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ Η λέξη «ολιγαρχία» (από τις λέξεις ολίγος+αρχή) σημαίνει την αρχή, την εξουσία των ολίγων, των λίγων. Ο κύριος τρόπος ανάδειξης των αρχόντων είναι η εκλογή, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η κυριαρχία των λίγων, ενώ συνάμα δίνεται η εντύπωση πως έτσι εκφράζεται η λαϊκή κυριαρχία, η κυριαρχία του Λαού, του Δήμου. Γιατί η εκλογή δεν έχει στόχο βέβαια να αναφανούν οι ικανότεροι, αλλά έχει στόχο να πεισθούν οι πολλοί πως είναι ανίκανοι κι έτσι η εξουσία να ασκείται από τους λίγους, με τη φαινομενική συγκατάβαση των πολλών.

Επειδή ειδικά η σύγχρονη  Ολιγαρχία, θέλοντας να περνάει για Δημοκρατία, σφετερίζεται το όνομά της.

Θεωρητικά όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τρία μόρια της πολιτείας-εξουσίας. Στην πράξη την εξουσία την ασκούν οι ομάδες πηγές εξουσίας και οι λίγοι που εναλλάσσονται οι ίδιοι και οι ίδιοι στα διάφορα αξιώματα τόσο μέσα στις ομάδες όσο και στην κρατική εξουσία.
(Με τα γνωστά δεδομένα ειδικά του διπολικού κομματατικού μηχανισμού και μηχανισμών στήριξης με πολιτικά κίνητρα, και σαφώς οχι αξιοκρατικά.)

Είναι σαφές ότι στη σύγχρονη Ολιγαρχία οι πολίτες χωρίζονται σε ΑΡΧΟΝΤΕΣ και ΑΡΧΟΜΕΝΟΥΣ και υπάρχει επαγγελματισμός στην εξουσία.
  • Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο και υπ'όψιν δεν αφορά μόνο τον Κόκκορη.
  •  Δώσατε μια ευκαιρία η ολιγαρχία του Δήμου το 40% σε κάποιον που θεωρητικά έναντι του επαγγελματία πολιτικού ετύγχανε όπως τουλάχιστον άκουσα απο αρκετούς περισσότερα κριτήρια ταύτισης με εσάς, τα πεπραγμένα του καταμαρτυρούν άκρα φασιστική διάθεση ολιγαρχικής άσκησης της διοίκησης χωρίς κανένα ουσιαστικό έλενχο, θα φάει το κεφάλι του.
Γιάννης Κουρδομένος,

Εαν υπάρχει ένας σε αυτή την Πόλη που δεκαετίες εχει περάσει δημόσια το μήνυμα της ουσιαστικής Δημοκρατίας αυτός είναι ο γράφων.
Ως γνώστης της λειτουργίας μιας μάζας και της Ψυχολογίας εχω πειστήρια για την μετεξέλιξη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Glyfada: Κώστας Κόκκορης Επέλεξα την Κυριαρχία των Λίγων. 1/4/2011 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">