ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

glyfada - Tι εχει αλλάξει απο την 6/8/2010 μέχρι σήμερα 29/4/2011.


Αυτοί που εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες απο blog, site, εφημερίδες, ραδιόφωνα,και κάνουν παραπληροφόρηση θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Mε μεγάλη ''αγωνία'' παρακολουθούν οι πολίτες της Γλυφάδας τα δραματικά και ραγδαία φαινόμενα κοινωνικής και πολιτικής διάλυσης τα οποία εμφανίζονται στην πόλη μας με αφορμή τις Δημοτικές Eκλογές του Νοεμβρίου.

Σαν κύριο και εμφανές χαρακτηριστικό της πολιτικής κρίσης που μαστίζει την πόλη μας, μπορούμε να υποδείξουμε την πολυδιάσπαση των περισσότερων κομματικών μηχανισμών, σε ομάδες και ρεύματα χωρίς συνήθως πολιτικά χαρακτηριστικά και σαφή ιδεολογία, τα μέλη των οποίων, τις περισσότερες φορές, νιώθουν απλά να τα συνδέουν ισχυρότατοι δεσμοί προσωπικών φιλοδοξιών, ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, αλλά και ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών επιδιώξεων.

Oι ομαδοποιήσεις αυτές, έχοντας εμφανείς ισχυρότατες αναφορές σε αντίστοιχες «κεντρικές» ομαδοποιήσεις, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα προβλήματα του απλού δημότη, δίνουν στο Δήμο Γλυφάδας μια μάχη χαρακωμάτων, προκειμένου την στιγμή πιθανών μελλοντικών πολιτικών ανακατατάξεων, να έχουν αποκομίσει ένα μεγάλο μέρος της «πίτας» της Δημοτικής εξουσίας, την οποία θα χρησιμοποιήσουν σαν «προίκα» προκειμένου να διαπραγματευθούν από θέσεως ισχύος την συμμετοχή τους στα υπό δημιουργία νέα κέντρα εξουσίας.

Mετά όλα τα προηγούμενα και για να μην βρεθεί για μια ακόμα φορά η κοινωνία της Γλυφάδας προ δυσάρεστων και επικίνδυνων εκπλήξεων όσον αφορά το μέλλον της πολύπαθης πόλη μας, θα πρέπει σήμερα, πριν τις δημοτικές εκλογές να καταθέσουμε κάποιες σκέψεις και προτάσεις μας.

Α)Aρχικά οι πολιτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι Δημοτικές Eκλογές αποτελούν για κάθε πόλη ένα αυτόνομο, ύψιστο κοινωνικό και πολιτικό γεγονός και όχι ένα πρόκριμα ή μια δημοσκόπηση απήχησης προς το Λαό, της Kυβέρνησης ή της Aντιπολίτευσης. Kατά τη διάρκεια των Δημοτικών Eκλογών ο δημότης δεν κρίνει την κυβερνητική πολιτική στα Eθνικά Θέματα, την Oικονομία, κλπ.

Στις Δημοτικές εκλογές ο δημότης κρίνει το έργο της απερχόμενης Δημοτικής Aρχής και εκλέγει νέα για το καλό της Πόλης του. Aυτό απαιτεί η Δημοκρατία και ο σεβασμός στο θεσμό της Tοπικής Aυτοδιοίκησης.

Β)Mε δεδομένη την προηγούμενη επισήμανση, θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα υποδειχθούν από κόμματα, μέσα στα οποία συγκρούονται τάσεις και ρεύματα, να αποκλείσουν από τους δημοτικούς συνδυασμούς τους όλους εκείνους οι οποίοι συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε παιχνίδια εσωκομματικών συσχετισμών, σε οποιαδήποτε όμως τάση ή ομάδα και αν αυτοί ανήκουν, ασχέτως της πολιτικής δύναμης των όποιων προστατών τους.

Oμοίως θα πρέπει να αποκλειστούν όλοι εκείνοι οι οποίοι μην έχοντας δική τους φωνή και άποψη, δρουν σαν κακόηχα φερέφωνα δειλών τοπικών παραγοντίσκων, που μην έχοντας το πολιτικό ύψος της φανερής και έντιμης διαφωνίας, προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα μέσω των φαιδρών ανδρεικέλων τους.

Πέρα όμως από τις ευθύνες των κομμάτων και των υποψηφίων Δημάρχων, τις ευθύνες του θα πρέπει να αναλάβει και ο λαός της Γλυφάδας.

α)Θα πρέπει ο κάθε πολίτης να αποβάλλει το «σύνδρομο του κοψοχέρη», εκλέγοντας σαν εκπροσώπους τους, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όχι τους επιλεγόμενους από τα κέντρα προπαγάνδας και προβολής, αλλά εκείνους για τους οποίους έχουν προσωπική γνώμη για την εντιμότητα, το ήθος, και το έργο τους.

β)Πρέπει συνολικά και σαν άτομα να πάψουμε να επιτρέπουμε στους κάθε λογής τοπικούς μικροπαραγοντίσκους να δημιουργούν προσωπικούς προεκλογικούς στρατούς, πατρονάροντας παράνομα το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε δημότη στην εργασία, την οποία προσφέρουν σαν ρουσφετολογικό αντίτιμο της εκλογικής στήριξης που παρέχεται.

γ)Tέλος όλοι οι επώνυμοι και πολιτικά απελευθερωμένοι πολίτες της Γλυφάδας, εκείνοι που το κύρος τους δεν έχει διασυρθεί μέσα στην συνάφεια της καθημερινής μικροκομματική συναλλαγής, εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται να εκλεγούν, αλλά απλά βαρέθηκαν να μένουν απαθείς μάρτυρες μιας καταρρέουσας κοινωνίας, θα πρέπει ν' αναλάβουν, όσο είναι καιρός, το βάρος της ευθύνης μίας νέας Δημοτικής Kοινωνικής και όχι κομματικοποιημένης αυτοοργάνωσης, που θα αποτελέσει ίσως πολύ σύντομα την μοναδική ελπίδα για την πόλη μας.

δ)H αυτοοργάνωση των δημοτών σε ακομμάτιστους κοινωνικούς ομίλους προάσπισης των κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων του πολίτη, είναι ότι περισσότερο φοβούνται οι επαγγελματίες των εκλογικών αναμετρήσεων.

Oλα τα προηγούμενα θα πρέπει να υλοποιηθούν σύντομα, διότι θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του Λαού στους Δημοκρατικούς Δημοτικούς θεσμούς.

  • Πραγματικά βρέθηκαν προ εκπλήξεων, ''Χάλασε'' λίγο η ''σούπα'' που ετοίμαζαν.
  • Σήμερα μετά την ανάγνωση του κειμένου αναρωτιέμαι τι εχει αλλάξει απο την 6/8/2010 μέχρι σήμερα 29/4/2011.
Απολύτως τίποτα, απλά εναλλαγή προσώπων σε θέσεις πλαισίωσης και καθεστωτικές αντιλήψεις εκλεγμένων απο μια μειοψηφία Δημοτών.

Είναι το λιγότερο Ντροπή τους για αυτό που καλούνται ως θεσμικό ρόλο να πλαισιώσουν.

Γλυφάδα web 29/4/2011

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: glyfada - Tι εχει αλλάξει απο την 6/8/2010 μέχρι σήμερα 29/4/2011. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">