ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

The ORB - Στο Gagarin 205 στις 28 Μαϊου 2011 live.


Για τους fans της ηλεκτρονικής μουσικής, δε νομίζω ότι χρειάζεται να συστήσουμε τους ORB. Σίγουρα όμως θα έπρεπε να αναφερθούμε σε αυτό το θρυλικό συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία που έχει προσφέρει πολλά στην ηλεκτρονική σκηνή της δεκαετίας του 1990.

Ο Alex Paterson και ο Jimmy Cauty (μέλος των KLF!) δημιούργησαν το συγκρότημα το 1988 και θεωρούνται οι πρωτοπόροι της Ambient House σκηνής. Οι επιρροές τους από καλλιτέχνες όπως Brian Eno, Kraftwerk, Pink Floyd κ.α, δημιούργησαν τον αρχικό ήχο των ORB. Το συγκρότημα γρήγορα απέκτησε φανατικό κοινό, κυρίως από την club σκηνή της Αγγλίας.

Η εμπορική επιτυχία τους ήρθε στις αρχές του 1990 με τα albums The Orb's Adventures Beyond the Ultraworld και το U.F.Orb.

Η Αγγλική μουσική εφημερίδα NME το 1992 ψήφισε το U.F.Orb, ως ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς, ενώ το πρώτο single που ανέβηκε στα charts είναι το γνωστό Little Fluffy Clouds από το Orb's Adventures Beyond the Ultraworld. Σίγουρα δύο album που περιέχουν χαρακτηριστικά tracks,με τον ψυχεδελικό ήχο που τους έκανε να ξεχωρίσουν. Κοντά στα τέλη του 2010 οι Orb κυκλοφόρησαν το δέκατο album τους, Metallic Spheres,στο οποίο έχουν συνεργαστεί με τον David Gilmour των Pink Floyd. Σε αυτό το album συμμετέχει και ο Martin "Youth" Glover,ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Killing Joke και αργότερα ιδρυτής της πολύ γνωστής δισκογραφικής εταιρείας Psychedelic, Dragonfly (για όσους θυμούνται).

Για όλα αυτά αξίζει να πάτε στο Gagarin 205 στις 28 Μαϊου 2011 για να τους δείτε live.

Εισιτήρια μπορείται να βρείτε online από το ticketarena και ticketpro.

Αθήνα : Floral - Books/Coffee Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων
Θεσσαλονίκη : Ticket House - Musicland Μητροπόλεως 102 Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: The ORB - Στο Gagarin 205 στις 28 Μαϊου 2011 live. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">