ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

To Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά


Σε κόμμα μετατρέπει, στις 14 Απρίλη, την πολιτική κίνηση που ίδρυσε ο Γιάννης Δημαράς με όνομα: «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών». Όπως ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το νέο κόμμα «προέρχεται από τη θέληση και την αποφασιστικότητα απλών και έντιμων πολιτών που θέλουν την ανατροπή του σαθρού υφιστάμενου πολιτικού συστήματος». Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του αναφέρεται: "Είμαστε κόμμα «όλων των Ελλήνων. Κόμμα χωρίς αποχρώσεις και χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.''

Το θέμα αρχικά είναι εαν ο ίδιος πίστευει σε αυτά που διακηρύσει, διότι βάση της αρχικής πλαισίωσης απο επαγγελματίες της πολιτικής υπάρχει μια διαπίστωση απο τον πολίτη για ενα ακόμα πολιτικό σχήμα στα δεκάδες υπο σχηματισμό σε μια διαλυμένη απόλυτα χώρα.
 
Ειδικά ο σχηματισμός πολλών κομμάτων τελευταία δηλώνει ευθαρσώς μια διαλυμένη  χώρα απο χειρισμούς επαγγελματιών της πολιτικής με συγκεκριμένες σκοπιμότητες που σαφώς δεν πληρούσαν προδιαγραφές, άσχετως εαν υπήρχε η αποδοχή και στήριξη αυτών που φέρουν την συνευθύνη, άρα θεωρείται δύσκολο εως απίθανο να υπάρξει επένδυση εαν υπάρχει η διαπίστωση συνέχισης με ακριβώς πανομοιότυπο τρόπο.

Βάση αυτών που πέρασαν δημόσια θα είναι ενα Κόμμα που δίνει λόγο μόνο στον λαό και στη Δημοκρατία». Καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στους αγώνες του νέου πολιτικού φορέα που ετοιμάζει ο κ. Δημαράς δίνει ταυτόχρονα και το ιδεολογικό πλαίσιο του «Κόμμα που δίνει λόγο μόνο στον λαό και στη Δημοκρατία». Καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στους αγώνες του νέου πολιτικού φορέα που ετοιμάζει ο κ. Δημαράς δίνει ταυτόχρονα και το ιδεολογικό πλαίσιο του «Πανελληνίου Άρματος Πολιτών» το οποίο θα δώσει αγώνες για:

- Την εθνική μας ανεξαρτησία.
- Την κοινωνική ενότητα.
- Την ανανέωση του πολιτικού συστήματος.
- Την προάσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
- Την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.
- Τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.»

Αναρχικούς θα εχει το Κόμμα που δίνει λόγο μόνο στον λαό;
Ποιά είναι η φόρμουλα ώστε αναρχικοί να ενταχθούν σε κόμμα τίθεται πρός δημόσια αξιολόγηση, πάντως πρέπει να υπάρξει εκπρόσωπος των Αναρχικών στο Κοινοβούλιο.
Είναι σίγουρο οτι ο Γιάννης Δημαράς θα έχει σημαντικό κόλλημα ώστε να δώσει μια σαφή απάντηση.

Γιάννης Κουρδομένος

Δημοσίευση 5/4/2011
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: To Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">