ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ στην Απεργία της Τετάρτης 11 του Μάη

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λεγόμενη «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» έχουμε μια ακόμα βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Μια επίθεση που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα.

Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο αυξάνει τις ώρες εργασίας από 2,5 ώρες τη βδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους του στενού δημόσιου τομέα, στους ΟΤΑ και στους οργανισμούς ΝΠΔΔ, κατά 5 ώρες στους εργαζόμενους των κλάδων πληροφορικής, χειριστές Η/Υ, και φτάνει τις 10 ώρες στους νηπιαγωγούς και τους βρεφονηπιοκόμους, που εργάζονται στους Δημοτικούς και Βρεφικούς Σταθμούς. Η εξέλιξη αυτή της πλήρους μετατροπής των παιδικών σταθμών σε σταθμούς parking παιδιών με το προσωπικό σε ρόλο παρκαδόρου θα τσακίσει τα παιδιά, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στον παιδικό ψυχισμό, στους εργαζόμενους σ’ αυτούς, αλλά και στην οικογένεια.

Κοινός παρονομαστής του κυβερνητικού νομοσχεδίου είναι οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων. Και μόνο η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι «δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω είναι σαν να προσλαμβάνουμε 45.000 υπαλλήλους» δείχνει το μέγεθος του επιχειρούμενου «ξεζουμίσματος». Λέει ψέματα η κυβέρνηση και είναι προσχηματικά τα επιχειρήματά της ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιορίσει την γραφειοκρατία και τη διαφθορά, φαινόμενα, που ούτως ή άλλως, είναι σύμφυτα με την αντιλαϊκή πολιτική και το καπιταλιστικό σύστημα.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει με την ψήφιση του λεγόμενου «ενιαίου» μισθολογίου (Ιούνιος-Ιούλιος). Φέρνουν νέο μισθολόγιο, που προβλέπει 700-800 ευρώ βασικό μισθό. Συνδέουν το μισθό με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα. Καταργούν εξ’ ολοκλήρου το 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας). Καταργούν όλα τα επιδόματα. Συνθλίβουν τη λαϊκή οικογένεια.

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου είναι ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση-τρόικα-ΕΕ φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου. Μην αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα σαν δικό σου. Δεν έχεις καμιά ευθύνη. Το χρέος είναι όλο «παράνομο», αποτυπώνει τις προκλητικές επιδοτήσεις των καπιταλιστών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων. Σε ένα χρόνο δόθηκαν στις τράπεζες, ενώ μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας, οι καταθέσεις των ελλήνων καπιταλιστών ανέρχονται στα 600 δις ευρώ (!). Η κερδοφορία τους προκάλεσε την κρίση. Τώρα σε καλούν να ξαναπληρώσεις. Δεν έχουν τέλος τα μέτρα. Κάθε λίγο θα παίρνονται και νέα, με πρόσχημα τα ελλείμματα. Θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να φτάσουν οι μισθοί στο επίπεδο αυτών της Κίνας και της Ινδίας.

Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που στις αρχές Φλεβάρη αποδεχόταν ουσιαστικά την αύξηση του ωραρίου που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών με τη λογική ότι δεν θα αποδεχτεί την διεύρυνσή του στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, την εργατική μας δύναμη, το νέο μισθολόγιο, επειδή ακριβώς στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου. Μαζί με τη ΓΣΕΕ, αλλά και την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι οι βασικοί κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της τρόικας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούμε την αύξηση των ωρών εργασίας με οργανωμένη λαϊκή απειθαρχία και ανυπακοή. Να μην υιοθετήσουμε μοιρολατρικά τα μέτρα της κυβέρνησης, και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που έχουν στόχο να μεταφέρουν και άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Μέσα από Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις να πάρουμε απόφαση μη εφαρμογής της επέκτασης του ωραρίου.

Ιδιαίτερα στους Παιδικούς Σταθμούς με συγκεντρώσεις και συσκέψεις με Γονείς που υφίστανται τα ίδια αποτελέσματα αυτής της αντεργατικής πολιτικής να αγωνιστούμε σε κοινό μέτωπο, να μην γίνει αποδεκτή η επέκταση του ωραρίου, άμεσα να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, και να καταργηθούν τα τροφεία.

Οργάνωση, κοινωνική συμμαχία, λαϊκή αντεπίθεση, συμπόρευση με το ΠΑΜΕ τώρα!
• Καμιά αύξηση στο ωράριο εργασίας
• 35ωρο, 5ημερο, 7ωρο, για όλους. 30ωρο, 5ημερο, 6ωρο για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.
• Σταθερή-μόνιμη εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Κατώτατος βασικός μισθός 1400 ευρώ, κατώτατη σύνταξη 1120 ευρώ σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ στην Απεργία της Τετάρτης 11 του Μάη
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ στην Απεργία της Τετάρτης 11 του Μάη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">